RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Sklapanje Hexakoptera - Problem

<< < (5/23) > >>

danko:
Lemovi su svi kako treba, sto se tice toga iskustva imam na pretek :)

vpilic:
Predajnik za telemetriju najlakse mozes fixirati plasticnim zip vezicama.
Ako ti je u uputstvu sve objasnjenjo proprati malo i forume.
Ja nemam iskustva trebalo bi da ti odgovori neko od iskusnijih dal da montiras sad ili kasnije.

Koliko vidim na slikama lem ti nije bas idealan. Posto je sve otvoreno lepo pregledaj da slucajno negde nije pala neka tackica lema i da ti kasnije napravi haos i kratak spoj.

Pozz..

danko:
Lemovi su 100% dobri, samo su zice jako debele i kockice velike, pretpostavljam i velika struja, pa treba dosta kalaja da dobro stegne...

Za telemetriju mi nije problem pricvrstiti vezicom predajnik, vec kablic za telemetriju je za sada samo provizorno ukljucen, nije na odgovarajucem konektoru, pa zbog toga ga nisam pricvrstio na finalnu poziciju..

Inace da li treba ovedve antene od predajnika da ostavim da vise ispod ili ih mogu ugurati unutar konstrukcije?

danko:
Nego imam jedno pitanje vezano za podesavanje... Kada startujem motore, levi stick mi je na sredini i motori rad sa 50% snage.. Kada oduzmem gas motori uspore do neke granice, a kad gurnem stick skroz gore onda su motori na 100% snage.

Da li je ovo normalan nacin funkcionisanja, jer se plasim da ako montiram propelere i upalim motore da ce kopter odleteti u vis sam od sebe..

vpilic:
Sto se tice antenica na resiveru pozeljno je da budu van modela  i  jedna u odnosu na drugu u formi L ili razdvojene jedna od druge _ _
Mada tvoja stanica i resiver su odlicni i da ih stavis unutra imaces domet 600-1000m sto ti je naravno dovoljno  :big smile

Kod motora nije normalno da kad oduzmes gas oni i dalje rade.
Kao prvo jesi li odradio setup na ESC kontrolerima i podesavanje hoda palice za throtle-gas?
Drugo probaj sa dugmetom za triming ako mozes jos povecati hod palice time ces resiti.

Ps. Nemoj se mnogo igrati sa motorima sa punim gasom bez elise nije pozeljno.. Samo proba da vidis u kom smeru se okrecu i nista vise...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version