RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI

TOP GUN 2012

<< < (11/15) > >>

mirce:
Razlika u ceni karte izmedju Beograda i Pešte je bila oko 350 evra...

danko:
Čisto informativno me zanima jer ja relativno često letim iz Beograda za USA (Las Vegas) i karte mi budu u rangu 500-700 evra u zavisnosti od kombinacije i kako mi se potrefe datumi, pa me interesuje kako se kreću cene iz Budimpešte jer primećujem da se dosta ljudi cima po tim minibusevima...

mirce:
Karte sam uvek kupovao preko jedne gospodje koja je ceo radni vek provela u Kompasu na prodaji avio karata. Žena je do skoro radila tamo, a trebala je pre "sto godina" da ide u penziju... I dalje radi isti posao, ali preko svoje agencije.
Ono što je bitno, naravno sem cene, je kako da se usklade letovi da ne čekate po 6-7-8 sati na aerodromima izmedju presedanja.
Sve to moja tetka Julkica "drži u malom prstu" i rado bih je preporučio svima koji putuju daleko.
Napiso bih vam broj telefona, ali Maja ga zna, pa je sad u dva ujutro ne bih baš budio da je pitam, no koga interesuje može da se javi...

Danko zato i vidiš da ljudi putuju iz Pešte ili Temišvara, jer je razlika u ceni po par stotina evra, a to nije zanemarljivo. Na dve karte, skoro da imaš jednu besplatno...

Pozdrav

Mirče 

danko:
Mirče, sve ja to znam, naravno da cena zavisi od broja presedanja, da li hvataš vikend, kojim danom krećeš, da li ti je let jutarnji ili popodnevni i sl.. Mene zanima koliko je tebe okvirno izašla ta karta iz Budimpešte jer ja recimo letim 1-2 puta godišnje za USA, i u zavisnosti od toga da li imam jedno presedanje (BEG-FRA-LAS) preko kondora, tada je cena najskuplja, ili imam neki aerodrom u USA između tipa BEG-MUC/FRA/LHR-ORD-LAS ili BEG-MUC/FRA/LHR-SFO-LAS tada cena bude oko 500 evra... I to je cena za letove direktno sa Surčina.

Zato me zanima konkretna informacija oko cene, primerno koliko je tebe koštala ta karta, jer ja sam pre 10-15 godina išao preko Budimpešte iz razloga što nije bilo letova sa Surčina, ili je cena bila drastično veća kao što ti kažeš, ali nisam u poslednjih 5-6 godina uopšte gledao kako se kreću cene od tamo..

mirce:
Naravno da ću ti reći konkretno, kartu za polazak iz Pešete sam platio oko 60000 dinara, a sa Surčina je bila 98000 dinara.
Let je bio Pešta - Beč, Beč - Washington i Washington - Orlando. I obrnuto kad sam se vraćao.
Isto to, samo umesto iz Pešte, sa Surčina košta 38000 dinara skuplje, pa sad ko razume...

Kombi košta 60 evra, da te odveze i doveze nazad. Za te pare ne možeš dva puta da odeš kolima, a ono što je interesantnije, kad putuješ kombijem (jeste smaranje, pogotovo kad se vraćaš), ali nemaš potencijalni problem na našoj granici sa carinom.

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version