RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI

TOP GUN 2012

<< < (14/15) > >>

misha:
kakvi detalji! neverovatno.

mirce:
Ajd, pre nego što odem u "pogone Kombinata" da modelarim, da napišem još koju reč o Top Gun-u...

Jedan od učesnika bio je i David Shulman. Predpostavljam da ste svi čuli za njega, po meni ubedljivo najbolji jet pilot.
Ove godine takmičio se sa Tomahavkovim Hawk-om...

Ali, i najboljima se dešavaju greške... U jednom od prvih letova, ugasila se turbina u dosta nezgodnom položaju, i u pokušaju da zaokrene model i sleti, Hawk je pao u stoling i poprilično se oštetio...
Gledao sam oštećen model, ali ga nisam slikao...  :sljus :sljus :sljus

Inače, David je leteo i Shockwave, sportski jet koji prodaje njihova firma "Shulman aviation"...

Model na slikama izgleda mali, ali ne zaboravite, "parkiran" je pored velikog (1:3,5 scale) Hawka...
Trebalo je videti kako ga David leti... Znači, fenomenalno...
Jedan od preleta je bio spori valjak, pri punom gasu (preko 300 na sat) na, recimo, metar od zemlje...
Spori valjak je dugačak kilometar, potom navlačenje u vertikalu, pa nazad, prelet na "nož" opet jedno metar iznad zemlje, pa ponovo gore, nazad, pa onda borbeni zaokret od 360 stepeni, predpostavljate, metar iznag zemlje...
Sve to pri 300 na sat... Ludilo...
Ovaj let imam snimljen na DVD-u...

Na Top Gun-u je bilo 4 ili čak 5 velikih Hawk-ova... Po meni ovaj je bio najlepši...

PJ Ash je svako jutro pravio doručak...

...pod njihovom šatrom je bilo uvek zanimljivo.

U nedeljnom podnevnom šou letelo je 15-tak warbird-a odjednom. Jedan od ovih Top Flite Thunderbolta su nudili i meni da letim...

Inače grupa koja leti ove modele zove se "Warbird alley".

Na narednoj slici sam u društvu gospodina koji je bio sudija na TG, PJ-a i njegovok brata Patricka...

Interesantno je napomenuti da je gospodin koji stoji do mene (nažalost nisam mu zapamtio ime) pravio nekad plastične trupove za Meister Scale i da je on radio trup od čika Duletovog Hellcat-a...

Patrick je nastupao prvi put u Pro Am Sport klasi i sa Meisterovim Foke Wulf-om bio vrlo dobar 4-ti...

Pobednik Pro Am Pro klase bio je Dustin Buescher. Leteo je Sky Masterov model... Čini li vam se poznata kolor šema?

Inače, evo strana od Sky Masterovog sajta  -  http://www.skymasterjet.com/f9fc.htm  -  gde se nudi Panther, pa kad dodjete negde pred kraj strane, videćete jedan nama poznati model.
Baš da ne bude da su Kinezi "copy - paste" maznuli kolor šemu, na svom modelu su dodali ajkulina usta...   

Malo pre spomenuh Patricka i da je leteo Meisterovog Foke Wulfa. Bio je još jedan Foke Wulf, napravljen iz kita firme Vaily Aviation. Uf, al je bio dobar...
Pravio ga je i leteo Matt Lupri. Mat se često pojavljuje na RCU i RC Scale Builder sajtovima. Pravi perfektne modele, a mene posebno oduševljava kvalitet njegovog vederinga.
Matt-ovog Foke Wulfa je pokretao Moki 150... Nemam mnogo slika detalja od ovog modela, ali ga imam detaljno snimljenog na DVD-u...

Ovo je verovatno jedna od poslednjih fotografija dok je FW bio "u komadu"...

Tokom leta, Matt je pravio petlju, ali ispostavilo se, na nedovoljnoj visini... Foke Wulf sa "direktaša" zabo u zemlju... Kakva šteta...
Posle sam pičao sa njim i pitao ga šta se desilo, reče da je model imao samo 5-6 letova do tada i da je verovatno otklon horizontalca bio mali. Zato, kad je model krenuo prema zemlji, nije imao prostora da ga izvuče...

Rezultat je ovo...

To be continued...

Regards

Mirče

mirce:
Toliko od mene...

Bilo je tu još svašta interesantno, ali pošto nema nikakvih komentara, pitanja, interesovanja završiću sa ovim topikom.

Pozdrav

Mirče

saxpg:
Mirce topik je genijalno napisan kao sve ostalo. Mogu misliti koja je muka bila samo uploadovati sve slike, a ne jos napisati i citav tekst. Nije mi samo jasno kako si popamtio ovolika imena i ko je ko... pretpostavljam da si nosio i neki tefter uz kameru  :D
Zao mi je sto su izostali komentari, ali sam si kriv sve detaljno opisujes  (--<<--) i  komentari i smajliji su suvisni.
Salim se naravno. Bilo je uzivanje citati izvjestaj, mnogo bih volio neke godine, ako budem imao kintu, da ti pravim drustvo tamo.

Joja:
Upravo sam se vratio sa putovanja po istocnoj obali Amerike. Izmedjuostalog sam bio I na Floridi. Otisao sam I do Lekelanda da posetim naseg (Mircetovog I mog) dobrog prijatelja Franka Tiana. Izmedju ostalog Frank me je pitao I za Mircetovo zdravlje. Pitao je: "Sta Mirce radi"? Ja mu odgovori: " Leti kupovne jedrilice I uci pilice da lete (I to one organske)", Frank samo prevrnu ocima, a sta je uradio sa onim modelima, pita on. Ja odgovorim da je sve prodao. On opet prevrnu ocima I rece: "Steta on je stvarno bio dobar modelar". Ja rece, ne dobar nrgo odlican. Kaze Frank, pozdravi ga kada ga visis. Ja, 'ocu naravno.

Pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version