ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

NECE DA PUNI

<< < (4/7) > >>

sasa:
Da ne otvara novi topik,posto mi se cini da je slican kvar kao na pocetku...
Ponovo ja pogresio polaritet i izadje neki beli dim iz njega  :mhm  :sljus e sad...kako da mu vratim taj beli dim  mmmm jer dok je on bio unutra,sve je radilo super  ;namig
Za razliku od proslog puta,sada nema chadjavih delova,pa reko sa mislite,da li je isti deo u pitanju .
Napominjem da je u pitanju bila stotinka...fik i gotovo.  ")   (rip..)
Gladajte samo da( tokom narednih kometara i predloga),se dobro ispljujete medjusobno   (kush) jer bilo bi glupo da ovaj topik ostane neusran.  :mhm   (nono)
Unapred hvala dobronamernim ljudima  :mhm

miša2002:
 mmmm Obrati pažnju na pitanje:
Jel bilo bezmirisno ili ko posle prebranca ?  :big smile

Pozdrav
Miša

sasa:
Ovako stoje stvari,izgoreo je mosfet 6680 na izlazu i ima jos jedan takav na ulazu.
Ja imam od nekog starog punjaca da skinem neki mosfet ali nosi oznaku

NIKOS
 P1203EVG
 VN22K0603

Da li smem da stavim taj ili de bi mogao da nabavim 6680 ili neku adekvatnu zamenu.

(plz) (plz) (plz)

miša2002:
Znači bilo je bezmirisno  :big smile

Skini data šit za taj tranzistor i za prethodni, pa uporedi.

Bitno je da im je tip isti. P ili N. Ako se to poklapa, onda proveriš da li im je raspored izvoda isti. Ako se i to poklopi, onda proveriš koji im je radni napon (oni su uglavnom tu)
I najvačnije kolika je struja i otpor u provodnom stanju.
Pogledaću kasnije večeras, pa ću ti reći.

Postaviću ti i šemu tog dela...

Vidim da si ga navadio da obrće polaritet i da bi ti dobrodošla zaštita od toga, ali ne ona klasika, jer ona menja dosta parametara, već Čičina koja apsolutno ne menja ništa, ali mu neda da obrće kako mu padne na pamet  :hehe
Safataj Nebojšu da ti to odradi, a ja ću mu poslati kako!

Pozdrav
Miša

miša2002:
Malo sam u nekoj gužvi, ali evo, stvari stoje ovako:

Ovo je N-mosfet 6680 a ovaj  P1203EVG je P-Channel Logic Level Enhancement Mode Field Effect Transistor !
Dakle ne mogu se samo zameniti !!!

Pozdrav
Miša

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version