ELEKTRONIKA > RC SERVO

Krimp klesta

<< < (6/8) > >>

branek:
Ja ću se pridružiti duletu i još jednom apelovati na sve koji čitaju ove postove:

Servo konektori se ne leme. Pogotovu za ljude koje nemaju iskustva u lemljenu (ostali isto treba da krimpuju). Ima više razloga, od smanjene elastičnosti opruga koje uspostavljaju kontakt, smanjene elastičnosti kablića i sl... Da je lemljenje bolje od krimpovanja, sve bi fabrike lemile kablove, a ne krimpovali.

Pozdrav

presko:
С обзиром да радим у ваздухопловству, само могу да кажем да се у авионским електро инсталацијама, за пренос сигнала, не користе лемљени конектори. Било да се ради о прототиповима, мерним уређајима или производњи серијских летелица искључиво се користе конектори са кримпованим пиновима. Електроника ми није струка па не знам разлог за то. У сваком случају Дуле и Бранко су апсолутно у праву, јер и наши уређаји траже апсолутну поузданост у раду.

Dejan Dobricki:
klesta za montiranje stopica na kabel u srbiji ima u wurthu naravno za provodnike tanje od pola kvadrata naravno profi a cena je bila pre 2 godine 52000 dinara ,

miša2002:
Ama ljudi, ne izvrćite više moje reči. To što sam rekao da ja tako radim, ne znači da sam rekao da rasturam već gotove konektore ili već, i da je ostalo pogrešno.
Pažljivije čitajte ono što je neko napisao, a ovoga puta ja, i navedite čime sam to osporio da se svuda u svetu to tako ne radi.
Takođe me interesuje gde sam to napisao da lemljenje isključuje krimpovanje!?
Drugo, ko je uspeo da zatvori papučicu tako dobro, običnim špicastim klještima, kao što se to može specijalnim alatom-kleštima ili mašinom za to, i da ima sigurnu vezu ?... Meni to nije pošlo za rukom i zato lemim i krimpujem, kako krimpujem.
Moram da priznam da mi nije jasno kako to zalemljeni deo kabla u papučici, uzrokuje smanjenje elastičnosti samog kabla, kao i kontaktnog dela papučice na drugom kraju papučice-kleme !?
U svako doba, mogu da dokažem i pokažem da je to netačno.
A što se tiče avionskih konektora, oni ne samo što su krimpovani već su i pozlaćeni pa još i galvanizovani i jedva se mogu razdvojiti i daleko su od ovih konektora na ovim modelarskim servoima.
......

Pozdrav
Miša

branek:
Vratimo se na temu, evo i Miša2002 je konačno priznao da ne treba lemiti konektore, iako on to radi. Dakle, on ne savetuje ikome da lemi konektore, već je samo rekao kako on to radi.

Vraćamo se na temu, gde i kako nabaviti klešta.

Pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version