RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Reeely Carbon Fighter 1/10
mita22:
na mom karbon faighter-u 1/10 4wd sam zamenio gume umesto fabrickih (precnik 87mm) stavio sam 140mm,sve pase lepo se ponasa lepo ide ali imam veliki problem sa pinjonom (zupcanikom) na motoru njega sam zamenio i smanjio prenos sa fabrickih 24z na 17z i tu se pojavio problem mmmm pinjon stavim stegnem najace sto mogu nastelujem luft izmedju zupcanika (sa listom papira) i sledi probanje ali posle par minuta voznje :sljus pinjon spadne sa osovine motora opet namontiram stegnem opet voznja i pinjon opet spadne,a stavim fabricki zupcanik on nespada,korak zupcanika je isti unutrasnji precnik (sto se navlaci na osovinu)isti 4e sta moze da bude. ")
magic:
Najverovatnije ti mali i veliki zupcanik nisu paralelni tako da se stalno "guraju". Naravno pobedjuje veliki zato sto on nema gde da ode. Ako su jos i zagrejani, onda je sigurno to.
Proveri njihovu paralelnost, popusti srafove na nasacu motora i prilikom ponovnog stezanja konstatno vodi racuna o paralelnosti zubaca malog i velikog zupcanika.
poz
Bigneda:
Proveri naleganje malog zupcanika na osovinu motora, mora nailaziti pasent i ravan deo na osovini predvidjen za stezanje sigurnosnog srafa mora biti bas na mestu. Takodje za taj mali sigurnosni mozes i trebalo bi koristiti lepak za navoje.
rubiroza:
A kada zavrsis pritezanje pinjona postavi sliku svog buggy-a sa tockovima od skoro 15cm. To sada vise lici na truggy.
Bigneda:
Takodje proveri nalezanje malih pinjona na prednji i zadnji diferencijal sad su oni najvise optereceni i sigurno nisu pravljeni za tolike tockove. Tu prvo moze popustiti ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version