RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI
Modelarska sezona 2012 u Novom Sadu
osy:
Eh, baš mi krivo što nisam uspeo i ja da uletim taj dan ... imao obaveza, naravno sve mi važnije nego letenje. :(
darko:
Budeš li često letio sa jetom nece biti potrebe ni šišati travu jer je neće ni biti ! :sljus
Gabor:
Letelo se i danas na Čenejskom aerodromu. Karči i ja smo stigli prvi. Bilo je toplo, ali... Ma letenja nikad dovoljno (fiu)
Sa malim JaK-om sam ispraznio dve baterije i sa Cap jednu, kad je stigao Mirče, a ubrzo su stigli i Sale i Jole. Mirče je izneo Panthera, Sale je leteo helikopter, a Jole JaK-a. U međuvremenu sam ispraznio još jednu bateriju sa Cap...
(ostale slike su kod Mirčeta)
Ja sam danas poleteo i Extru. Napravio sam dva starta. Treba još da se šteluje model, i da se promeni elisa. Zadovoljan san sa modelom, samo da se otklone ove male nedostatke. Ovde možete pročitati detaljnije: http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,8042.msg62861.html#msg62861
Mirče će da nastavi priču, on bolje zna da piše izveštaje sa letenja :mhm
mirce:
He, he, Mirče piše bolje...
Šteta što Mirče ovde skoro jedini piše. Ovo trenutno možda nije interesantno, ali posle nekog vremena lepo je videti šta se radilo, setiti se nekih modela, ljudi, doživljaja...
Dok sećanja blede, ovakvi tekstovi i slike su jedino što ostaje...
Juče je preko dana bilo mnogo toplo i predpostavljam da je to glavni razlog što nas se skupilo ovako malo.
No, predveče je bilo baš prijatno, tako da smo "za promenu" baš uživali...
Gabor je napravio prvi start sa Extrom 260. To je svajkako najinteresantnija stvar koja se juče desila.
Ovako se nije smeškao još od kad smo onomad, posle letenja, bili u onom finom ugostiteljskom objektu "Bela Butina" kod (___)...
Pre leta je bilo poprilično uzbudjenje, ali Gabor je sve odradio mnogo dobro. Šteta što je taj let trajao kratko, jer motor nije radio kako treba, DLE uopšte nije imao pune obrtaje. Bez obzira na to, model je lepo leteo i pokazao mu da i sa pola gasa može sasvim sigurno da ga "tera"...
Posle samo par krugova Extra je prizemljena, skinutea je elisa, kapotaž, pao je "fine tuning"...
Posle jedno "po' sata" usledio je drugi start...
Ovaj put motor je radio bolje, ali opet nije to bilo savršeno - imao je ler i visoke obrtaje, ali je na srednjem režimu (na pola gasa) "brljao".
Sem toga, propeler je premali i na punom gasu, DLE se vrteo mnogo više nego što treba (sme)... Veći propeler ili veći korak elise će rešiti taj problem.
Sve u svemu, naš Gabor ni u jednom momentu tokom leta nije imao nikakav problem sa Extrom :)aplauz :)aplauz :)aplauz...
Sad su mu ostale još samo dve stvari da uradi, prvo da još malo dotera, što bi rekao naš drug Zajo, "motorac" i drugo, da sve one male modelčiće da u oglas i proda...
Ovaj fenomenalno gradjeni momak je naravno Sale...
... koji je juče napravio par startova sa malim helijem. Još 12 letova i sa tim modelom će imati 1000!!!!!!! letova... :mhm
Jole je posle dugo vremena doneo Yak-a.
Na modelu je motor DA 50, koji posle prošlogodišnje promene karburatora, sada radi savršeno.
Ko ne zna, evo priče... Od kako je kupio motor Jole je imao problem, nikako nije mogao da ga lepo našteluje... Pokušavao je "sve varijante", ali jednostavmo nije išlo.
Onda je na Internetu našao da nije jedini kome se to dešava i modelari su stvar rešavali zamenom kompletnog karburatora. Kupljen je drugi, montiran i DA se preporodio. Radi mnogo mirnije, i radi savršeno u svim režimima. Razlike izmedju starog i novog karburatora na oko nema. Ali razlika je u tome što je stari karburator bio za motore od 30 - 50 ccm, a novi je za motore od 50 - 60 ccm...
Što se mene tiče, šta reći...
Juče dva leta, poletanje i letenje ne komentarišem, to je sve OK, nego sve nas, jel tako, interesuju sletanja.
E, sad imam i svedoke da su sletanja bila baš kako treba.
Svaki put probam nešto novo i posle izlaska pre neki dan, u razgovoru sa Joletom i čika Duletom, rekli su mi da misle da Panthera počnem da "navlačim" prerano, te da probam da ga pustim još niže, pre no što krenem sa navlačenjem...
Juče sam tako radio i sletanja su bila, i vizuelno, mnogo bolja.
Pozdrav
Mirče
mirce:
U petak i subotu (15. i 16. jun), po prognozi, biće lepo vreme...
Mogli da se družimo i letimo. Mi ćemo ići sigurno, a ako ima još zainteresovanih, neka se jave...
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version