RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI
Modelarska sezona 2012 u Novom Sadu
osy:
Jel ide neko danas? Ja bi išao oko 6 h, pa ako hoće da mi se neko pridruži, samo izvolte. ;)
disljenko:
Kao sto je Mirce napisao, juce je bio veoma lep dan proveden u drustvu kolega modelara sa svih strana. Pre aerodroma Mare i ja smo bili kod Mirceta koji nas je, naravno sa suprugom Majom, docekao kao pravi domacin (Hvala na tome).
Posto je inspekcija temeljno pregledala radove na tanderboltu, Mirce je dobio zeleno svetlo i stekli su se uslovi za sledecu fazu a to je farbanje :D.....heheh
Posle tog silnog rada i prelepog rucka morali smo da se osvezimo u bazenu i pripremimo za pokret na aerodrom.
Veoma mi je drago sto sam licno upoznao Mareta, Gabora, Joleta, Gosn. Majlata bio tu jos jedan ali sam mu zaboravio ime (nemoj da mi zameris) a i sve one koje ponovo vidim. Znaci nisam znao sta i gde prvo da gledam, dal Mareta kako vozi Sukhoi-a ili Mirceta sa panterom, Gabora sa tanderboltom, pa nakon toga Golub doneo Zero-a. Jurnjava na sve strane. Druzenje je trajalo sve do sumraka, i sta da vam kazem...prelepo smo se proveli i druzili. Unapred se radujem nekom sledecem okupljanju !!!!
Zao mi samo sto Zero nije poleteo ali verovano mora nesto da se ostavi i za sledeci put :D U razgovoru sa Golubom saznao sam da je bas juce planirao prvi put da preuzme komande od Mirceta ali nesto se nije dalo, bice druge prilike.
Evo ja sam snimio Marka koji je prvi leteo, a posle nisam stigao nikog drugog od te silne jurnjave :D
Imam i ono "neuspesno" Mircetovo sletanje......obratite paznju kako je imao dosta dobar prilaz ali panter je ipak odskocio. Nakon ovog sletanja usledila su dva bas dobra...pogotovo poslednje je bilo savrseno.
tibeteagle:
Bio je lep dan i za mene. Isprobavao sam nove modele. Sa Gaborom sam leteo nekoliko uspešnih krugova kombata. Nisam napravio mnogo fotografija ali evo nešto:
mirce:
Mi "lokalni modelari" smo bili i danas na letenju... Predvečerje je bilo perfektno za letenje...
Ja sam stigao prvi, a tri minuta za mnom došao je i Oskar.
Potom su došli i Golub i čika Dule. Goša je prvi put samostalno poletao sa novim Show time modelom...
Sa Pantherom su napravljena 4 starta, prvo sletanje je bilo dobro, a onda sam dodao 100-tinak grama olova u prednji deo modela...
Bio je to eksperiment koji je uspeo. Napravio sam još tri leta i Panther je bio mnogo stabilniji na sletanju. Sva sletanja su bila baš dobra.
Model pod flapsovima dolazi pod malo oštrijim uglom i samim tim većom brzinom.
Pošto je težište pomereno prema napred, pri finalnom "navlačenju" tik iznad zemlje, nema onog "skoka", nego model mnogo stabilnije podiže "nos" i lepše sleće...
Mislim da je bolje, a ovo je opšti utisak svih prisutnih...
Kad sam došao kući pomerio sam olovo još više u prednji deo trupa.
Za koji dan, kad budem išao ponovo na letenje, videću da li sam u pravu...
Da ne bude da nisam spomenuo, na aerodromu je bio i Bata, leteo je Piepr Pawnee-a. Stajao je sasvim zasebno 200-tinak metara dalje...
Pozdrav
Mirče
marko:
Da je dan u subotu trajao 100 sati i to bi bilo kratko.
Hval Maji i Mirconiju na gostoprimstvu, Novosadskoj, Becejskoj i Subotickoj ekipi na druzenju.
Ta sta da vam kazem, svega je bilo za tih nekoliko sati i sve kategorije su bile prisutne:Nesa Miklusev sa jedrilicom, Gabor sa Sky Hero-om koji njegova cerkica dzara (res) i Thuderboltom, T.E. sa elektro kombat modelima, Mirce sa Panther-om, Jole sa Yak-om i ja sa Sukhoi-jem.
Mnogo je bilo lepo, nadam se da ce druzenje da bude ucestalije.
M. (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version