ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
da li je crko accucell 6 ?
sman:
--- Quote from: miša2002 on March 12, 2012, 04:49:18 PM ---
--- Quote from: sman on March 12, 2012, 04:04:48 PM ---
--- Quote from: Gatti.Gatozza on March 12, 2012, 03:51:39 PM ---po svemu sudeći pokušavaš da puniš baterije jačom strujom od one koju taj IBM ispravljač može da da. kojom amperažom puniš baterije?
--- End quote ---
izgleda da sam tu zeznuo, adapter je 4,5A a ja sam na punjacu stelovao na 5,3 i 6,0 (ako na to mislis)!?
--- End quote ---
Da, mislio je na to, a to ti je i u postu #5 već savetovao sa 3A !
Ništa ne boli da probaš:
LiPo 2S 3000mA (3A)
Javi šta se dešava, pa otom potom.
--- End quote ---
izvinjavam se gatiju, nisam ga razumeo zbunio me je s ono u zagradi :sljus.
ma, probao sam ja to danas sa baterjom 2s 1.0 evo i sad i s ovu kombinaciju ali nista, na displeju poruka "input vol err"sa adapterom koji puni bez problema 3s, ali 2s ne...a onaj IBM ni 2s ni 3s (nene)
ipak sam izgleda sredio i adapter i i punjenje za2s...
miša2002:
***Tu nisu čista posla...***
Nisi mi jasan sa porukama na displeju !
Poruka "over voltage" bukvalno znači "prekoračenje napona" i nije vezana za struju punjenja !
Poruka "input vol err" se odnosi na ispravljač, ali može i na ulaz u samom punjaču...
Poruka "break down" je malo kompleksnije prirode, već sam je opisao...
Da si iz Beograda, mogao bi da doneseš do mene i da rešimo problem, ovako, probaj prvo ovo; Da isključimo neke banalne stvari, prikači punjač na napunjen akumulator od kola.
Ako si siguran da je dobro podešavanje, a on i dalje isto radi, snađi se za transport do mene i od mene - popravku častim !
Ako akumulator reši misteriju, kupi pošten ispravljač, a ove postojeće...
Pozdrav
Miša
sman:
--- Quote from: miša2002 on March 12, 2012, 06:22:47 PM ---***Tu nisu čista posla...***
Nisi mi jasan sa porukama na displeju !
Poruka "over voltage" bukvalno znači "prekoračenje napona" i nije vezana za struju punjenja !
Poruka "input vol err" se odnosi na ispravljač, ali može i na ulaz u samom punjaču...
Poruka "break down" je malo kompleksnije prirode, već sam je opisao...
Da si iz Beograda, mogao bi da doneseš do mene i da rešimo problem, ovako, probaj prvo ovo; Da isključimo neke banalne stvari, prikači punjač na napunjen akumulator od kola.
Ako si siguran da je dobro podešavanje, a on i dalje isto radi, snađi se za transport do mene i od mene - popravku častim !
Ako akumulator reši misteriju, kupi pošten ispravljač, a ove postojeće...
Pozdrav
Miša
--- End quote ---
-aj da pokusam da budem jasniji. sinoc tokom punjenja sa IBM-om dobio sam poruku a i sad kad ukljucim taj adapter dobijam istu poruku "break down" , ne puni ni 2s ni 3s.
-na auto kad ukljucim punjenje na 2s dobijem poruku "over voltage". dok 3s puni normalno (jutros sam probao 3s pa sam se obradovao kad je radila , ali sam kasnije probao 2s i video da ne radi)
-a na jedan rezervni adapter sa 2s(koji je slabiji ) dobijam poruku "input vol err" ali i on puni 3s normalno.
moj zakljucak (laika) je da je IBM adapter otiso u aut a i nesto kod punjaca vezano za 2s, jer punjenje 3s radi normalno (osim sa IBM)...!??
pozdrav miso
miša2002:
Šta da ti kažem, ponuda i dalje važi.
sman:
hvala misi i ostalim clanovima koji su pokusali da pomognu, ipak je "crko" accuceell 6 ...
pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version