RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

DJI NAZA & Flame wheel 550

<< < (3/25) > >>

vpilic:
Lepo upakovano...  :)aplauz
Koji su motori na njemu i koji je razlog sto koristis trokrake umesto dvokrake elise?

Pozz..

nebeski:
Pocetna konfiguracija quad-a je opisana ovde: http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,8192.msg50716.html#msg50716
Trokrake elise su GWS HD9050 koje su mi se odlično pokazale, posebno u slučajevima kada se nalazi neki teret na quadu.
Dosta ih hvale i na raznim forumima, video sam čak da ih dosta koriste na F450 i F550 fremovima sa DJI motorima.
Imam raznih dvokrakih DJI, APC, Graupner, HK, ... nisam jos stigao da ih sve detaljnije testiram i probam ali sam i sa ovima zadovoljan.
Pre upotrebe sam ih balansirao. Ako nekoga interesuje kako se balansiraju trokrake elise evo ga jedan koristan video:

--- Quote from: vpilic on March 18, 2012, 11:50:44 PM ---Lepo upakovano...  :)aplauz
Koji su motori na njemu i koji je razlog sto koristis trokrake umesto dvokrake elise?

Pozz..

--- End quote ---

tibeteagle:

--- Quote ---
Taj S800 ram izgleda perverzno dobro, a prikazani camera mount mi izaziva erekciju  (yay)
--- End quote ---
Gizmo, pre ćeš da svršiš ako pogledaš cenu  :big smile   http://www.uavproducts.com/camera-gimbals/
Preciznost je 0.05°  (:sok:)
Ovaj kamera mount nije rešen sa modelarskim servoima. Koristi specijalni servo motor sa davačem položaja ugla visoke rezolicije i naravno poseban mikrokontroller sa žiro senzorima. Ovakvo upravljanja na vretenima CNC mašina, robotima manipulatorima i sl. je standard u industrijskim servo sistemima.
Ovo sam naveo da se zna da dinamička stabilnost nosača kamere pre svega zavisi od upravljačke elektronike i servo motora i da niko ne očekuje čuda od modelarskih servoa, pogotovo od jeftinijih, a koje nisu ni namenjene za ovu namenu. Ali ipak može da zadovolje toliko stabilan rad nosača da se to ne vidi toliko izraženo kao da se leti bez aktivnog nosača. Po mojoj proceni ne može se postoći veća preciznost od 1°  mmmm
 ;namig

Nebeski, hexacoper ti je dobar.  (thumb)

nebeski:
Hvala Laslo  (pijemo)

--- Quote from: tibeteagle on March 21, 2012, 10:59:23 PM ---Nebeski, hexacoper ti je dobar.  (thumb)

--- End quote ---

Pre dva dana su stigli i ESC-ovi koji su nedostajali, tako da čim skupim malo slobodnog vremena sledi nastavak priče o hexi.  (yay)

dandi:

--- Quote from: tibeteagle on March 21, 2012, 10:59:23 PM ---
--- Quote ---
Taj S800 ram izgleda perverzno dobro, a prikazani camera mount mi izaziva erekciju  (yay)
--- End quote ---
Gizmo, pre ćeš da svršiš ako pogledaš cenu  :big smile   http://www.uavproducts.com/camera-gimbals/
Preciznost je 0.05°  (:sok:)
Ovaj kamera mount nije rešen sa modelarskim servoima. Koristi specijalni servo motor sa davačem položaja ugla visoke rezolicije i naravno poseban mikrokontroller sa žiro senzorima. Ovakvo upravljanja na vretenima CNC mašina, robotima manipulatorima i sl. je standard u industrijskim servo sistemima.
Ovo sam naveo da se zna da dinamička stabilnost nosača kamere pre svega zavisi od upravljačke elektronike i servo motora i da niko ne očekuje čuda od modelarskih servoa, pogotovo od jeftinijih, a koje nisu ni namenjene za ovu namenu. Ali ipak može da zadovolje toliko stabilan rad nosača da se to ne vidi toliko izraženo kao da se leti bez aktivnog nosača. Po mojoj proceni ne može se postoći veća preciznost od 1°  mmmm
 ;namig

Nebeski, hexacoper ti je dobar.  (thumb)

--- End quote ---

kad smo vec kod kamera mounta, ja bih pre posedovao ovaj  :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version