RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
DJI NAZA & Flame wheel 550
djbojan:
E to sam cekao, prvo sad da malo sredim ovu hexu pa cu posle kupovati GPS, ali bas sam se nadao GPS-u kao dodatku.
A za put iz slovenije, svakih nedelju dana je covek tu, i nije problem,
ja pazarim vecinu preko ebay-a pa mi drugar prebaci kod ovog vozaca,
meni je doneo sad 10,1 kg paket epoxy, (smola+ucvrscivac) ,
stakleno platno, 10 m2 od 80gr, i 10 m2 od 163gr,
neke sajle za velike benzinske modele
i naravno dji NAZA :))) nije ni znao da je naza prisutna u paketu, kaze imas neke kesice tu u kutiji :_D
i ja mu dajem 50eu, on kaze mnogo je i vrati mi 20eu. :)aplauz
i sad se mislim da li da narucim flamewheel.... nekako mi ovaj moj bas tezak frame mmmm
milos78:
Svaki dan citam forum. i nemogu da spavam... zamisljam sebe kako letim sa ovakvom spravicom. nadamse da cu da pazarim sa svim dodacima za nazu. samo da prodam viskove koje imam.... uhhhhh.....
nebeski:
Pre par dana sam konačno našao vremena da kompletiram FPV setup.
U pitanju je predajnik na 1.3GHz sa odgovarajucim prijemnikom.
Između predajnika i antene se nalazi dodatni filter koji seče sve iznad 1.4GHz, kako bi se sprečilo
ometanje upravljačkog linka koji radi na 2.4GHz. Sam prijemnik sam pričvrstio za metalnu ploču i približio propelerima kako bi imao
što bolje hlađenje i strujanje vazduha.
Za kameru sam se dvoumio izmedju male sony kamere za nadzor i GoPro, odlučio sam se za GoPro zbog kvaliteta i snimanja videa.
Da bih mogao da koristim originalno GoPro kućište morao sam da ga probušim kako bi mogao da prođe kabl za live video.
Tu je i Remzibi OSD.
Za napajanje komponenti video linka sam koristio posebnu bateriju kako bih minimizovao smetnje i interferenciju.
Za povezivanje trenutno koristim originalne kablove, čim odredim konačan položaj komponenti koji još uvek nije konačan,
"skrojiću" kablove po meri kako bih smanjio težinu.
FPV station V 0.1 (photograf)
Prijemnik je trenutno na malom tripodu produženom štapom za držanje GoPro.
Za prikaz slike koristim monitor od 7".
Utisci
Prvi utisci su da je let sa pogledom ograničenim na ovaj mali monitor kao let pri kojem pilot viri kroz ključaonicu :).
Trebaće vremena i dosta vežbe da se naviknem na novu situaciju. Na osnovu monitora je teže oceniti i visinu na kojoj se nalazi letelica.
Pošto očekujem za koji dan i GPS za nazu, GPS position hold i Return to home komande će biti veoma korisne za navikavanje na FPV.
prva za "kupovinu vremena" a druga za vraćanje letelice u slučaju gubitka video ili kontrolnog linka.
Ovo je prva faza u kojoj ću da ispitujem kako sve funkciniše i vežbam letenje. U planu je u diversity kontroler sa drugim prijemnikom koji će da ima panel antenu. Najverovatnije i LRS a možda i video googles. Sve u svemu kako i u većini oblasti u modlearstvu i ovaj put je od hiljadu milja a ja sam napravio prvi korak .
nebeski:
Video sam taj zaklon i sve ostalo za FPV, imaju npr. interesantne stative. Još se nisam odlučio koju ću veličinu monitora da koristim i da li ću da koristim naočare. Kad to definišem onda ću ostale komponente da izaberem
Vezija 0.2 će biti mnogo bolja, a tek 1.0 :big smile. Biće tu još interesantnih stvari (fiu).
--- Quote from: altomano on June 09, 2012, 11:46:07 PM ---Nesto ovako bi bilo dobro umesto obicne kutije
http://www.rcsrbija.rs/index.php?route=product/product&path=68_91_388&product_id=3231
--- End quote ---
sasa:
:)aplauz :)aplauz :)aplauz
Sad ces bar da vidis lika koji ti bude marnuo letelicu :hehe :_D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version