RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
DJI NAZA & Flame wheel 550
nebeski:
Naza dobija napajanje iz svoje VU jedinice, tako da je preporučljivo da ih povadiš.
Takodje obrati paznju na problem koji se javlja kada se PLUSH ESC-ovi koriste sa NAZOM.
Moraces da prvo ukljucis nazu pa tek kad je ona inicijalizovana da dovodis napajanje do ESC-ova.
Mozda bi promena firmware-a na ESCovima koju je radio Bojan pomogla da se ovo izbegne.
mihajlo:
Ako sam dobro razumeo morao bi imati posebno napajanje (bateriju) za esc ili neki Y kabel ili prekidac? Koji sve ESC moze da se flesuje?Pitam jer u neznanju sam kupio Turnigy 25 basic (iskidali su mi zivce i quad) ovakvi su beskorisni a ako se mogu srediti da osposobim quad.
nebeski:
Ja sam koristio malu 2S bateriju kojom sam napajao NAZU i prijemnik da bih izbegao prekidac ili dodatne konektora izmedju baterije i motora.
Ali nije problem i ako napravis Y kabl koji bi sa baterije isao nezavisno prema motorima i nazi.
Mozda nije losa ideja da nazu napajas sa balansnog konektora a motore sa glavnog mmmm.
Ovde imas spisak ESC-ova sa verzijama SimonK softvera za njih:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhR02IDNb7_MdEhfVjk3MkRHVzhKdjU1YzdBQkZZRlE#gid=0
mihajlo:
--- Quote from: nebeski on April 08, 2012, 11:53:04 PM ---
Na ovom ekranu se vidi trenutna vrednost kontrolnog signala u svakom od ovih kanala i indikacija moda.
Važno je primetiti da postoji veoma uzak opseg u kome se nalaze vrednosti za ATTI i MANUAL mod, dok je u svim drugim slučajevima aktivan FAIL SAFE.
Plavom bojom je na slici obojen ATTI mod koji je selektovan signalom u U kanalu, takodje je i ispisan u donjem desnom uglu.
Kod mene je X1 vezan na kanal 7 na stanici (AUX2) a X2 na kanal 8 (AUX3). Na kanalu 7 mi je tropoložajni preklopnik a na kanalu 8 potenciometar.
Njihovu funkciju ću opisati kasnije.
--- End quote ---
Jel mozes objasniti.
Ako mozes uporedo objasniti i za turnigy stanicu (stari firmware)
nebeski:
Ovde imas primer konfiguracije sa T9X:
Danas su se pojavila i sledeca dva videa (od tri, treci tek treba da bude objavljen)
koji opisuju konfigurisanje naze.
Logika sa prekidacima je u tome da za svaki od tri polozaja definises koja vrednost ce se pojaviti na U kanalu.
Ja sam konkretno pravio mixeve za prekidace kojima se biraju modovi na DX8.
--- Quote from: mihajlo on August 31, 2012, 06:16:32 PM ---
--- Quote from: nebeski on April 08, 2012, 11:53:04 PM ---
Na ovom ekranu se vidi trenutna vrednost kontrolnog signala u svakom od ovih kanala i indikacija moda.
Važno je primetiti da postoji veoma uzak opseg u kome se nalaze vrednosti za ATTI i MANUAL mod, dok je u svim drugim slučajevima aktivan FAIL SAFE.
Plavom bojom je na slici obojen ATTI mod koji je selektovan signalom u U kanalu, takodje je i ispisan u donjem desnom uglu.
Kod mene je X1 vezan na kanal 7 na stanici (AUX2) a X2 na kanal 8 (AUX3). Na kanalu 7 mi je tropoložajni preklopnik a na kanalu 8 potenciometar.
Njihovu funkciju ću opisati kasnije.
--- End quote ---
Jel mozes objasniti.
Ako mozes uporedo objasniti i za turnigy stanicu (stari firmware)
--- End quote ---
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version