RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Piper J3 Clipped wing
sasa:
Prelepo izgleda... (:sok:) (:sok:) (:sok:) :)aplauz :)aplauz :)aplauz
batans:
Ja sam iz one grupe maleroznih, kad god sam sebi hteo da priredim poseban uzitak neka visa sila mi to pokvari. Ovog puta je to bio moj posao, morao sam da radim a bilo je sasvim sigurno da cu u Mitrovicu i da uzivo vidim i model i letenje. Model gledam vec neko vreme na forumu i uvek dolazim do istog zakljucka, ovako dobro odradjene modele rade samo oni koji se ovim hobijem bave dugi niz godina i koji se bez obzira na te godine stalno usavrsavaju. Nas novosadski g-din Dusko Papic kaze: "nije to uzmes pusku i ubijes zeca". Savo, zasukao si rukave i isplatilo se, prelep avion, kapa dole.
Vec sam se cuo sa Cokom i iz prve ruke saznao sve o modelu. Ja to vidim ovako, modeli koje modelari sami prave nisu serijska proizvodnja, sve su to prototipovi sto podrazumeva determinisanje nepravilnosti i njihovo otklanjanje kroz prve test letove. Kada model "legne", ja kazem kada se "rukujemo" i postanemo prijatelji, uzivanju nigde kraja. Doteracete vi teziste, upoznacete mu "karakter" a onda, pa Savo to je avion za nasu generaciju. Stanicu u ruke, srce u junaka, Bane ti je tu, pun gas i uzivaj. Avioni i njihovi modeli su napravljeni da lete a ne da padaju. Ovo je sjajan model a i tebi kao pilotu nista ne fali.
Puno pozdrava, Bata Stepanovic.
misha:
Cestitke i od mene. Nema sumnje da toliki avion trazi dosta trimovanja i korekcija, ali se nadam da ces biti prezadovoljan kada sve utrimujete.
Daj nam jos malo slika, a ako imas i neki video.
pozdrav
Anakin:
Svaka cast, Savo. Model izgleda fantasticno. Mogu misliti kakav je tek onaj drugi. mmmm
Sava:
Hvala svima na lepim rečima, nadam se da ćete imati priliku i uživo da vidite model. Dosta sitnica sam već odradio i nadam se da će leteti onako lepo za našu dušu što reče Bata. Kapotaž i meni deluje prazan, ali takva mu je šara. Ona prva objavljena fotografija je korištena za šaru ovog Pajpera. Iskren da budem taj kapotaž koji je pravljen od neke plastike od koje se prave kante za ulje uopšte mi se nesviđa i verovatno ću napraviti kalup i odliti nešto čestito od kompozita. Ta gurava plastika ne prima na sebe ni jednu farbu, ali uspeo sam nekako da sve uklopim da na nešto liči.
Video klip ćemo snimiti prvom prilikom, a pošto sam ja lenčuga za slikanje, gotovo da nema više slika nego što je objavljeno. Sve mislim, znaju ljudi šta je to, nema tu neke tajne. Ranije sam objavio sliku komande kormila pravca koja je izvedena kao pul-pul sa onim centralnim ležajem koji rasterećuje osovinicu servoa.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version