RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Paragon

(1/6) > >>

SloMi:
Juče sam na Čeneju isprobao svoju novu jedrilicu Paragon od 3m iz 1980. godine, koja sada ima elektro pogon sa LiPoly baterijom 3S-2200mAh, motorom SK 3536, ESC Plush-40A, i sklopivom elisom 13x8". Penje prilično dobro, ali u planiranju iako potpuno oduzmem gas elisa lagano vrti i dalje. Zanimljivo je da se to ne dogadja kada se model testira na zemlji. Možda sam nešto pogrešio kad sam setovao ESC kočnicu. Molim pomoć od onih koji su imali takav problem

Otvorio sam ovde i nov topic ali sada vidim da nažalost slike ne znam da postavim iako sam pročitao ono uputstvo više puta. Ne znam zašto ste ukinuli opciju upload za postavljanje slika, ovo sada mi pradstavlja problem.

Pozdrav,
Slobodan

magic:
Samo treba ukljuciti kocnicu na soft ili na medium.

poz

SloMi:
Hvala na pomoći, ponovio sam setovanje i već vidim da
po oduzimanju gasa elisa brzo zaustavlja rotaciju. Izgleda
da je sada ono pravo kako treba.

Što se tiče postavljanja slika još uvek nisam otkrio kako to ide,
pa  nećete moći da uživate u Paragonu. Žao mi je ...Videću
ponovo šta to zapinje. Bio sam u www.imageshack.us i uplodovao
2 slike i dobio tumbnailove ali dalje nisam znao šta treba da uradim. Čini mi se da ću odustati od ovoga posla. Pa i nije nešto tako vredno, da na jednu takvu glupost trošim toliko vremena. 

Pozdrav,
Slobodan

mirce:
Postaviti slike nije komplikovano, odete na www.photobucket.com i registrujete se.

Slike sa aparata prebacite u kompjuter u neki file u my document.

Kad ste prebacili slike, otvorite program Photoshop i u padajućem meniju file nadjete open i iz onog fajla u my document selektujete slike koje želite, pa enter...

Kad se slike prebace u Photoshop svakoj smanjite veličinu koristeći padajući meni image i u njemu image size.
Ja koristim 800 za horizontalne, a 600 za vertikalne.
Pošto ste na svim slikama smanjili rezoluciju, opet u meniju file sačuvate slike sa opcijom save for web.
Možete ih sačuvati u istom fajlu u my document gde su originalne sa aparata.
Da bi znali koje su original a koje obradjene u Photoshopu, sačuvajte ih kao 1, 2, 3...

E sad, ovaj deo posla je gotov.

Odete u Photobucket i imate dugme upload. Kliknete na njega i nadjete u vašem my documet fajlu slike, selektujete sve te sredjene i stisnete dugme open u prozočetu koje vam se otvoril.
Dok si "kazo keks", slike su prebačene sa vašeg računara na Photobucket...

Potom kliknete na album i tu su sve vaše slike...
Paralelno sa Photobuckeom otvorite i Forum, deo gde pišete tekst u koji želite da postavite sle.
Znači gote imate dve ikonice Forum i Photobucket...

U forumu kucate teksi i kad va treba slika predjete u photobucket, stanete na željenu sliku i otvori će se mali padajući meni, kliknete na skroz donji red - IMG code i videćete da se pojavilo "copy"
Sad se vratite na Forum i u delu teksta gde želite da bude slika stisnete CTRL V ili paste i  u tekstu će se pojaviti code od slike.

Gde god želite da stavite neku sliku, ponavljate postupak - Photoshop stanete na sliku skroz dole red, copy, pa nazad na forum na tekst, paste i tako dogod imate slika koje želite da podignete na forum.

Kad u replay boxy foruma stisnete save, oni kodovi se pretvore u slike i čiča miča gotova priča...

Ovo je uputstvo bez komplikovanih "kompjuterskih" fraza...

Ajd' uzdravlje...

Mirče

SloMi:

Nadam se da ce ovo uspeti

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version