RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

SME LI SE MESATI ?

(1/3) > >>

sasa:
Imam neko tornado gorivo(mislim da je 10%nitro),a imam i pravljeno(metil i 20% ricinus),pa me interesuje da li smem da pomesam ta dva goriva,od prilike litar-litar? Imam i posebno nitro-metan,pa ako neko misli da treba da dodam,neka kaze.

Pozdrav...

Sava:
  (thumb)  Kume ja već godinama mešam gorivo na taj način jer nemam nitrometana. Vodim računa da ne poremetim procenat ulja, do sada nisam imao nikakvih problema. Znači slobodno muljaj i obavezno procedi, ja to radim sa filter papirom.
Pozdrav, još jednom hvala na lepim rečima za Pajpera.

sasa:
Ako sam te dobro razumeo ti kupovno gorivo mesas sa tvojim pravljenim.
Ja sam skeptican,iz razloga sto je kupovno gorivo sa sintetickim uljem ,pa me interesuje da li se mesa sa ricinusovim.

Sava:
Da, kupovno gorivo od npr. 10% pomešam sa pravljenim gorivom 0% nitrometana u razmeri 1:1. Ulje koristim pola prirodni ricinus, a pola sintetičko Mikro Motul. Motori mi rade savršeno, a sintetičko ulje se u metanolu meša sa ricinusom bez problema. Čak proizvođači motora preporučuju ovaj mix.
Metanol je onaj tehnički, nije baš najbolji, ali može da posluži. Došao sam do par litara metanola "pro analisy", razlika je ogromna u radu motora.Čak sam svojevremeno destilisao tehnički metanol i dobio metanol izvanrednog kvaliteta. Naravno da to nisam radio u kazanu za pečenje rakije, odnosno veseloj mašini.
Kume samo ti mešaj i neboj se.  ;namig

sasa:
Ma...meni je mama rekla,,jedi i pij,al nemaj posao  sa kumovima...  :hehe :_D :_D :_D

Hvala kume,sutra ga mesam,a mami necu nista da pricam :hehe

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version