ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

pomoc oko punjaca

<< < (5/7) > >>

Gatti.Gatozza:
Možda može i jače od 1,5A, ali ne znamo o kojoj bateriji se radi. Oznaka 15C koju imaš na bateriji znači da je bateriju od 1500mAh moguće prazniti sa 1500mAhx15, tj, sa 22A. Baterija se ne može puniti tom brzinom, tako da ćeš sa punjenjem 1C (1500mAh) biti siguran da neće doći do oštećenja.
Obavezno koristi kesu za punjenje LiPo baterija.

magic:

--- Quote from: king3 on April 29, 2012, 10:33:22 PM ---
--- Quote from: sasa on April 29, 2012, 10:22:41 PM ---Nastelujes da ti puni sa 1,5 ampera,nikako jace od toga.

--- End quote ---
zasto ne jace od 1.5a

--- End quote ---

Baterije koje nose na sebi oznaku 15C su baterije starije generacije i to se odnosi na praznjenje, uobicajeno je da se pune sa maksimalno 1C.

poz

rubiroza:
Stao sam sa voznjom jer ne mogu da napunim baterije. A problem je sledeci. Imam sledeci punjac:

Dobijao je struju sa starog kompjuterskog napajanja (12V 8A). Ovo napajanje mi vise ne radi i nigde ne mogu vise da nadjem ovakvo starije napajanje. Hocu da kupim transformator. Da li neko moze da mi kaze koliki je minimalan broj ampera transformatora kako bih mogao preko punjaca da punim i 3S baterije? Detaljno sam procitao uputstvo i o tome tamo nema ni jedne jedine reci. Pise samo da radi na voltazi od 9 do 15V DC.

saxpg:
Potrebno ti je onoliko ampera koliko ce povuci punjac kada puni.  Mislim da ti je najbolja opcija napajanje od kompjutera ili lap-topa. Ako imas komp sa kucistem, otvori ga i uzmi struju sa dve zice koje napajaju hard ili CD rom. Ja sam tako dugo punio bez problema.

miša2002:

--- Quote from: rubiroza on September 26, 2012, 10:43:58 AM ---......
 Hocu da kupim transformator. Da li neko moze da mi kaze koliki je minimalan broj ampera transformatora kako bih mogao preko punjaca da punim i 3S baterije? Detaljno sam procitao uputstvo i o tome tamo nema ni jedne jedine reci. Pise samo da radi na voltazi od 9 do 15V DC.

--- End quote ---

Ni slučajno ne priključuj direktno na transformator!!!
Pretraži malo po ovom forumu. Više puta je pisano o ovom problemu, kao i o tome kako koristiti PC napajanje u tu svrhu.
Inače, potreban ti je ispravljač od, recimo 12V i bar 3A ! Može i manje A., ali je bolje više.
"Najelegantnija" varijanta ti je punjač za lap-top. Oni su oko 3A, ali obrati pažnju na napon, jer ih ima i preko 15V, a to ne odgovara tvom punjaču...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version