RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE

MultiWii

<< < (11/15) > >>

ak:

--- Quote from: Baky on June 24, 2012, 03:34:47 PM ---Prošle nedelje sam konačno sklopio moj quad, zakačio neku običnu Hobbyking KK pločicu i probao da letim. Kažem - probao, jer mi nikako nije uspelo ;D
Quad dosta zanosi u desnu stranu čim se odlepi od zemlje, i jako je nemiran :-\ Probao sam nešto da mu podesim trimove, ali nije dalo preterane rezultate.
Ima li neko ideju šta da pokušam?

--- End quote ---
Mozda si nesto zaboravio

http://www.kkmulticopter.com/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=57

Baky:
Prošao sam pre-flight check listu još odmah, trebalo je reversovati yaw gyro, što sam i uradio.

Evo snimio sam video da bi se videlo šta se dešava:

Quad je u "+" konfiguraciji, zakačen između X (pitch) ose. Čim se zavrti počinje da se okreće na desno, ovo kada se naglo vrati ga ja vraćam sa upravljačem.

Baky:
Nisam siguran da li je ovo neka elementarna stvar pa niko ne odgovara, ali najviše me zanima da li je ovo problem do pločice ili mehanike (ram, motori)?
I onako planiram da nabavim neku normalnu pločicu, ova mi je više za testiranje, pa ako je problem do toga, onda nije strašno :)

ak:

--- Quote from: Baky on July 05, 2012, 12:38:57 PM ---Nisam siguran da li je ovo neka elementarna stvar pa niko ne odgovara, ali najviše me zanima da li je ovo problem do pločice ili mehanike (ram, motori)?
I onako planiram da nabavim neku normalnu pločicu, ova mi je više za testiranje, pa ako je problem do toga, onda nije strašno :)

--- End quote ---
Sta to znaci "normalnu plocicu"? KK je normalna plocica samo jeftinija. Elem, izasla je i nova verzija sa akcelerometrima.
Sto se tice problema ne znam sta je.

cakra:

--- Quote from: ak on July 05, 2012, 04:43:44 PM ---
--- Quote from: Baky on July 05, 2012, 12:38:57 PM ---Nisam siguran da li je ovo neka elementarna stvar pa niko ne odgovara, ali najviše me zanima da li je ovo problem do pločice ili mehanike (ram, motori)?

--- End quote ---
Nemam nesto vremena...slabo pratim forum ;)...problem nema veze sa ramom, moj je sav kriv i deformisan od padova i experimenata i radi...mozda ti neki motor ne radi kako treba...odnosno da li si uradio trottle kalibraciju svakog esc-a?
ne znam koje esc koristis ali svaki esc treba kalibrisati... da ti sa prijemnikom/stanicom  koje koristis - motori rade jedako...znaci VRLO BITNA stvar!
Proveri pa javi...

pozz (<--)

--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version