RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Rocky

<< < (2/2)

Ziv:
Boco,

ja nemam nista protiv speed 400. Upotrebio sam ga na mojoj jedrilici od 2m. sa 7X800 mAh NiCd baterijama. Penjao je sasvim pristojno i imao sam mnogo uspesnih letova. Razlog sto bih sada verovatno stavio motor bez cetkica je taj sto je ovaj postao jevtiniji (naravno Kineski) a traje beskonacno. Cetkice na motoru se trose narocito ako ih preopteretis i ja imam gomilu neupotrebljivih motora kojima su cetkice dotrajale. Da bi imao pristojnu snagu, moras da formiras cetkice a kasnije treba da ih cistis i odrzavas motor. Svih tih problema nemas sa motorima bez cetkica. Izvadis ih iz kutije, stavis na model i zaboravis na odrzavanje. Vec cetiri godine letim sa motorima bez cetkica i na nekima imam po nekoliko stotina sati letenja a jos uvek vuku kao da su novi i nema znakova da im se zivot skratio - vecni su.

Pozdrav Zivko.

boca55:
Možda ne letim baš toliko često, ali mi do sada nije pregoreo niti se potrošio ni jedan speed 400. Slažem se da bezčetkaš traje večito ali takodje mislim da stvarno treba puno da se leti da bi se potrošile četkice. Imam jedan kineski brushless sa reglerom i elisom. Platio sa taj set oko 27 Eura, sada je to još jeftinije.  Problem je što na ovu osovinu koja ima navoj, ne mogu da postavim sklapajuću elisu a glupo je da na jedrilicu postavim fiksnu elisu.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version