RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE
Update Firmware-a na MikroKopter-u
dandi:
Taj ekran je normalan, kao sto Cakra rece... I meni se pojavljuje uvek i bez problema updjetujem firmware
cakra:
Sad bas gledam...
za mikrokopter Fc2.1 ide atmel mega1284 ...bootloader nije public!
ako se ubije bootloader ...bay bay, jedini lek za sada je da se kupi novi kontroler mega1284 sa mikrokopter sajta i fizicki zameni cip!
Ima neka opcija da se ubaci hackovan kineski bootloader ali kazu da mikrokopter ne leti nikako sa njim?
Eto razloga da ostanem pri FC1.3...2.0 :) i da se drzim open source projekata.
danko:
--- Quote from: cakra on April 14, 2012, 08:12:22 PM ---Sad bas gledam...
za mikrokopter Fc2.1 ide atmel mega1284 ...bootloader nije public!
ako se ubije bootloader ...bay bay, jedini lek za sada je da se kupi novi kontroler mega1284 sa mikrokopter sajta i fizicki zameni cip!
Ima neka opcija da se ubaci hackovan kineski bootloader ali kazu da mikrokopter ne leti nikako sa njim?
Eto razloga da ostanem pri FC1.3...2.0 :) i da se drzim open source projekata.
--- End quote ---
Ma da, baš bi me zanimalo da se zjebavam sa nekim kineskim piratovanim verzijama.. Da kojim slučajem brickujem flight controller, i to ne svojom krivicom (vidim da kažu ljudi da je ovakvo ponašanje terminala normalno), i da sam voljan da kupim atmel programator kako bi popravio tuđu glupost, i da tip neće da mi pošalje firmware za stvar koju sam platio skoro 3000 evra, pa seo bi u auto otišao do njega u Nemačku i olupao mu sve o glavu...
u najmanju ruku bi trebalo da u tim slučajevima besplatno prihvati reklamaciju, i da prihvati da mu se pošalje brickovan flightctrl da on učita firmware na njega...
cakra:
pitaj Lazu :),
verovatno bi ti odradili ubacivanje bootloadera besplatno...ali na licu mesta...pa ti vidi,
14 evra koliko traze za kontroler na sajtu ili da im sve saljes...(FC kontroler).
Kao sto rekoh, posle dosta kopanja po netu, bootloader za FC2.1 nije public...tj. ne moze se skinuti sa njihovog sajta... (:sok:).
Daleko od toga da ja sad eto, nekog plasim od updejta FC...ali desava se da se zbog ko zna kojih raloga osteti bootloader...
Jeste da se kod mog Fc1.3 da isprogramirati i taj bootoader...ja posle nekoliko desetina upgrejda i downgrejda nikad nisam nista zeznuo.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version