RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
PH Thunderbolt P-47
misha:
Nakon dosta eksperimentisanja, ipak nisam uspeo da bucu, servo i ventil spakujem u "stomak".
Jedna od varijanti je bila i da sve spakujem na unutrasnju stranu krila ali onda bih morao i manometar i
ventil za punjenje da povezujem kablovima sa krilom, ili da iste negde ugradim u krilo.
Odlucio sam ze za "da glava manje boli" resenje tako da ce kompletan setup ici u trup.
Sve je namontirano i radi
https://www.youtube.com/watch?v=0ouKJjUTo5g&feature=youtu.be
Sava je kod izrade krila stavio bas dobar ugao za montazu trapova, tako da tockovi, kada su izvuceni,
odlaze poprilicno napred sto ce umnogome znaciti kod sletanja, tj trebalo bi da spreci prevrtanje modela.
Servoi su pripremljeni, kablovi produzeni tako da ostaje jos da se odstampa nalepnica za presvlacenje krila.
Mislim da ce na tenderu ovaj posao dobiti Belja, mada on o tome jos uvek nije obavesten :).
Nakon presvlacenja krila, sledi finalno doterivanje, pickanje i to je to. Iako to nisam prvobitno planirao, izgleda da ce model uskoro na livadu
Sava:
Bravo Miško, zna li se težina modela, sada se već može znati bar red veličina. Da li ćeš uspeti da postaviš i poklopce točkova obzirom na neka preuređivanja u odnosu na prvobitno zamišljeno. Meni ovo sada izgleda potpuno OK. :)aplauz
misha:
Nisam ga jos uvek stavio na vagu. Probao sam jutros polozaj tezista. MNOOOOOGOOOO je nosat.
Prethodni vlasnik je verovatno u njemu imao Glow motor koji je lagan, tako da su kapotaz i prednji deo trupa puni olova.
Tek kada to olovo izvadim mogu da vidim gde sam sa tezistem i naravno tezinom.
misha:
Kao sto Aerofly rece:
"Pitanje za moderatore? Sta se desilo sa slikama I postovima na ovom topiku od juce?"
misha:
Dakle, izvinjavam se onima koji su vec ovo procitali, nepoznati pocinioci su izbrisali nekoliko postova, tako da se izmedju ostalih i
ja postavljam ponovo ovaj.
Dakle, kao prvo kapotaz. U kapotaz je ulepljena i zatim smolom zalivena poveca kolicina olova. Tezina pre operacije 495 g.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version