RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

MK HiSight III

<< < (5/5)

danko:

--- Quote from: dandi on May 01, 2012, 01:25:46 PM ---Av200 ima Savox 1290mg i savox 1258tg servoe

ako nekome treba neka me pm-uje, imam ove savoxe neraspakovane, uzeo ih za svaki slucaj kada kupovao av200

--- End quote ---
A kako su oni sa tim servoima postigli da se roll servo onako vrti?

Ja koliko vidim iz specifikacija jedan servo ima opseg od 200° a drugi od 100°, što nije ni blizu onoga što se vidi na snimku..

Albuk:
Modifikovani su na ovakav način:

a dodat je eksterni potenciometar sa jednim ili više okreta (3) kako bi sistem znao koliko je revolucija napravio servo.

danko:
Kompletno završen nosač sa sve držačem za bateriju:

Ovu verziju ću da pravim sada za vikend, a onda dolazi na red modifikacija servoa i kloniranje AV200 mounta.

Potpitanje: Kako se u KopterTools-u podešava AV200? Recimo za roll osu "servo min" je 0, a "servo max" je 247 što znači da on servo može okrenuti maksimalno za 270° (0 do 270), ili to ne predstavlja to?

gizmo:
U MKtools sve vrednosti su od 0-247, nema to veze sa stepenima. Znaci 0-247 oznacava min-max.

danko:
Kopao sam po netu i naletim na ovo:
http://www.sparkfun.com/products/9801
Triple-Axis Digital-Output Gyro ITG-3200 za samo 50 dolara!!!

Dakle za nekih 40 evra dobijem 3-osni gyro, u poređenju sa mikrokopter rešenjem koje košta 195 evra za 3-axis... Ne razumem se dovoljno u te tehnologije, ali na oko po sepcifikacijama ovaj jeftiniji ITG-3200 gyro bi trebalo da je dosta precizniji u odnosu na ADXRS610 (gyro koji koristi MK).

Već sam u glavi smislio neki generalni koncept, i sa ovim gyrom bi to trebalo sve lepo da radi... Pogotovo što bi uz skoro nikakav napor za taj gyro kontroler mogao da napravim daljinsko updavljanje nick/roll osama + shutter control + lock mode, i sve to uz vrlo jednostavnu elektroniku... Jedino se dvoumim da li da se baziram na PIC 18F2525 što bi mi bilo lakše i jeftinije ili da uzmem arduino i na njemu da radim, što jeste skuplje rešenje ali bi značilo da i početnici mogu da uzmu taj isti arduino board učitaju moj softver i to bi radilo..

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version