RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Ukraden Hexakopter DJI F550 sa NAZOM !!!!

<< < (3/6) > >>

nedbojsa:
Evo jedne sličene priče u kojoj su bez letelice ostali za malo moji prijatelji, ono što je njih spaslo trajnog otuđivanja je telemetrija koju je nosila letelica a koja je slala APRS podatke na CB stanicu i nakon što su je "pošteni nalazači" sklonili. Telemetrijski modul koji su koristili u vazduhu ima domet od preko 100km a na zemlji je to par desetina km!
Pad letelice, "pošteni nalazači" kao i vraćanje letelice u ruke vlasnika nakon 7 minuta snimka!
http://www.youtube.com/watch?v=AWpuOJB1H4o&t=6m52s

Sava:
Dva puta sam u svojoj modelarskoj karijeri gubio modele. Poslednji je vraćen prije mesec dana, a nakon skoro tri godine.Jednostavno ljudi nađu nešto i ni sami ne znaju šta je to, a nemaju kulturu da prijave policiji. Vrlo je bitno da se nestanak letilice prijavi policiji iz prostog razloga da se poveća mogućnost njenog pronalaska i eventualnog dokazivanja da je to tvoje vlasništvo. Ja sam imao upravo taj problem da nalazač nije hteo da vrati model jer on nije siguran da je to moje. Pošto sam ja prijavio nestanak policiji nije bilo problema oko dokazivanja vlasništva. Gotovo sam siguran da ćeš letilicu pronaći jer taj koji ju je "našao" nezna ni čemu to služi. Možda bi pomogao oglas na lokalnoj radio-stanici. U svakom slučaju ovdašnjim modelarima je neće prodati.
Ja od sada u svaki model stavljam kontakt telefon. Naravno, kao i brava, to je za poštenog čoveka.
Mislim da ćeš sa nalazačem popiti piće uz njegovu želju da vidi kako to "čudo" leti.

nebeski:
Pošto je na hexi bila telemetrija (Spektrum AR8000+TM1000), nakon što sam došao do auta krenuo sam za njima do Zrenjanina ne bih li negde uhvatio signal telemetrije nadajući se da baterija nije otkačena. Na njihovu sreću nisam uspeo da uhvatim signal jer bi bilo "kom opanci kom obojci" da je bilo drigačije (kush). Za razliku od njihove limuzine koja je bila "goloruka" ja sam na nivki imao rol bar koji sam bio rad da testiram.

--- Quote from: nedbojsa on May 05, 2012, 08:41:57 AM ---Evo jedne sličene priče u kojoj su bez letelice ostali za malo moji prijatelji, ono što je njih spaslo trajnog otuđivanja je telemetrija koju je nosila letelica a koja je slala APRS podatke na CB stanicu i nakon što su je "pošteni nalazači" sklonili. Telemetrijski modul koji su koristili u vazduhu ima domet od preko 100km a na zemlji je to par desetina km!
Pad letelice, "pošteni nalazači" kao i vraćanje letelice u ruke vlasnika nakon 7 minuta snimka!
http://www.youtube.com/watch?v=AWpuOJB1H4o&t=6m52s

--- End quote ---

U medjuvremenu sam preko članova foruma (Hvala role za telefon osobe X ()-() ) stupio kontakt i sa MUP-om koji je dobio detaljan opis i dogadjaja i letelice, podaci će biti prosleđeni lokalnim policijskim stanicama.
Ja se nešto tešim kad su našli onog Sezana šta je za njih jedna hexa  oo)).

--- Quote from: Sava on May 05, 2012, 09:22:03 AM ---Dva puta sam u svojoj modelarskoj karijeri gubio modele. Poslednji je vraćen prije mesec dana, a nakon skoro tri godine.Jednostavno ljudi nađu nešto i ni sami ne znaju šta je to, a nemaju kulturu da prijave policiji. Vrlo je bitno da se nestanak letilice prijavi policiji iz prostog razloga da se poveća mogućnost njenog pronalaska i eventualnog dokazivanja da je to tvoje vlasništvo. Ja sam imao upravo taj problem da nalazač nije hteo da vrati model jer on nije siguran da je to moje. Pošto sam ja prijavio nestanak policiji nije bilo problema oko dokazivanja vlasništva. Gotovo sam siguran da ćeš letilicu pronaći jer taj koji ju je "našao" nezna ni čemu to služi. Možda bi pomogao oglas na lokalnoj radio-stanici. U svakom slučaju ovdašnjim modelarima je neće prodati.
Ja od sada u svaki model stavljam kontakt telefon. Naravno, kao i brava, to je za poštenog čoveka.
Mislim da ćeš sa nalazačem popiti piće uz njegovu želju da vidi kako to "čudo" leti.

--- End quote ---

nebeski:
Želim da se zahvalim radiju Zrenjanin koji je pristao da preko vikenda emituje obaveštenje o nestanku, sa obaveznom nagradom poštenom nalazaču i kontakt informacijama.
Kontaktirao sam i ostale radio stanice koje pokrivaju područje oko Zrenjanina pa čekam i  njihov odgovor.

branek:
Obrisani su neprikladni postovi. Svi korisni komentari su ostavljeni.
Ne bi trebalo da od ovoga sad pravimo mesto za iskaljivanej besa iako potpuno razumemo Nebeskog, već da budemo proaktivni u pronalaženju ako možemo, a ako ne onda da ne zagadimo temu nepotrebnim komentarima.

Hvala svima koji su uzeli učešča.

Pozdrav
rcfly4um tim!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version