RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Meister Scale Zero

<< < (10/31) > >>

mtesa:
nema sta Mirce, ti bas imas Kombinat, sa velikim K.
Nadam se samo da ces sve da stignes, i naravno, da nas obavjestavas o napretku.

Samo naprijed
Svaka cast

Miso

mirce:
Hvala Mišo... Naravno da će sve biti detaljno prikazivano...

Često sam govorio da se nekada modeli kupuju ne samo zato što ti baš takav treba, nego što je to prilika. Ovo sa Zero-om je ispalo tako.  Sad imam "projekata" za 4 godine...

Videću šta ću ostaviti sebi, a šta će se prodavati, svakako mi neće trebati svi.

Zero nije tako "veliki zalogaj" i da bi se napravio do kraja, doslovno, da bi se završio, trebalo bi kupiti samo trapove. Za model od 1/4 skale Sierini trapovi i nisu tako skupi, pa ću ih verovatno i naručiti, zajedno sa retraktom na uvlačenje za repni točak.
Time bih, kako rekoh, mogao Zeroa završiti...

Što se tiče motora za ovaj model, ima više opcija, pa o tome naknadno.
Ono što znam je da bi trebao najmanje od 100 ccm...
Gledajući kako Marko "prži" DLE 111, najverovatnije da bi to bila najbolja varijanta, najbolji odnos cene i kvaliteta...

Juče sam malo proučavao trup i planove i mogu reći da je Zero prilično lak za izradu, imam utisak, možda čak i lakši od Meisterovog Thunderbolta koji trenutno završavam.

Krila bi, zbog lakšeg transporta, trebala biti iz dva dela, iako bi se mogla napraviti kao centroplan sa dve uške, jer je od kraja do kraja flapsa 1200mm, a ta širina, recimo, ulazi u moju prikolicu.
Ovakvom koncepcijom lakše bi se manipulisalo sa modelom, pošto bi stajao na svojim točkovima. Treba razmisliti i o takvoj varijanti...

Pošto je krilo ooooooogromno težina nije neki veliki faktor, ali gde god sam gledao svi kažu da se mora voditi računa o postavljanju delova u trup i da oni moraju ići skroz ili što više napred zbog težišta. Opšte je poznato da je Zero napred "kratak" i da doterivanje težišta može biti veliki problem na "kraju balade"...

Toliko za sada...

Pozdrav

Mirče

Gabor:
Mirče, još jednom ti čestitam za trgovinu!!!
Nego čitam što si mi i malopre rekao, da imaš projekata za sledećeih 4-5 godina... E, sad ajd kaži da dotle nećeš uzimati ništa... od toga nema ništa. Tako da... ja polako merkam one modele kod tebe, pa na kraju nikad se ne zna  ;namig Samo što meni bilo interesantnije preuzeti neki model u kutiji, nego završenog  :big smile Volem ja da seckam balzu i šper...
I još nešto... Ne možeš verovati koliko me interesuje šta ćeš imati u hangaru za pet godina...  :mhm

mirce:
He, he...

Za pet godina kažeš, pa ako se ništa ne proda 2 jeta - Panthera i Galeba, a od klasičnih warbird-a Zirolijevog Hellcat-a i Lightning-a, a od Meister-a P 47, Zero i Foke Wulf...

Naravno, ako Bog da zdravlja, obezbedim jedno 5 - 6K evra i ako me Maja ne "odstreli"...
Šanse za "odstrel" se drastično smanjuju u slučaju da prodam neki model, jer će tada finansiranje novih projekata biti mnooooogo lakše...

Maja još ne zna za Zero, neću da joj kvarim godišnji, nek' uživa još malo... (fiu)

Pozdrav

Mirče

misha:
ma to on Maji moze da prica da je to za naredni 4-5 godina. to ce sve leteti koliko iduce godine u ovo vreme.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version