RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

Quad - komunikacija preko racunara (pocetnik)

<< < (2/3) > >>

lazarmladenovic:
Zdravo drugari!  :)

Hvala puno na savetima.

Posto sam pocetnik u svemu ovome, odlucio sam da najpre sklopim quad u celini, da pre svega imam nesto funkcionalno kao osnovu, a da nakon toga pokusam da projektujem svoj hardver i softver pa dokle doguram.  :big smile

Ideja je da komunikaciju racunra i mikrokontrolera koji ce regulisati motore, ostvarim preko wifi-a, da na mikrokontroler za pocetak prikacim ziroskop, a kasnije i druge senzore.

Ovo je za sada gruba zamisao, bice sigurno jos puno izmena, a potrebno je da se jos dosta uputim u samo problemetiku quada.

Javljam vam kako napreduje izrada kada dobavim delove.

Ako neko ima jos koji savet dobro bi mi dosao.  ;)

Pozdrav!

saxpg:
Evo cisto za informaciju... ja sam danas dobio ovaj prijemnik koji sam narucio cisto iz zezanja da vidim kako sve to radi preko WiFi:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__21430__Hobbyking_IOS_Android_4CH_WiFi_Receiver.html

Mogu ti reci da je interesantna stvarcica, a kako je android otvoren sistem, mogucnosti su neogranicene.
Ti  se vjerovatno bolje razumes u problematiku, pa znas da na trzistu ima mnogo boljih prijemnika ove vrste koji ce za tvoj projekat biti vise nego dovoljni.

Ako ti trebaju neke informacije u vezi ovog prijemnika, javi se slobodno.

ak:

--- Quote from: saxpg on May 16, 2012, 12:14:43 AM ---Mogu ti reci da je interesantna stvarcica, a kako je android otvoren sistem, mogucnosti su neogranicene.

--- End quote ---
Android manje vise jeste open ali aplikacija nije.
Malo su preterali sa cenom. Za te pare moze da se uzme SoC (npr. Raspberry pi), doda wifi i onda su mogucnosti neogranicene.
Hmm, dobra ideja.

U principu, ako ti je cilj osnovna kontrola kvada, mozes da iskoristis bilo koji gotov kontroler (sa ziroskopima, akcelerometrima), na njega nakacis bilo koji SBC/SoC sa kojim ostvaris komunikaciju preko WiFi-a (sa racunara). Ostaje ti da napises software za SBC/SoC i racunar.

saxpg:

--- Quote from: ak on May 17, 2012, 02:32:42 PM ---

--- End quote ---

Mislio sam na to da je moguce lagano napraviti svoju aplikaciju za kontrolu na android platformi, mada svakako laik sam na ovom polju, sigurno je da ima boljih uredjaja od HK prijemnika za ovu namjenu.

ak:

--- Quote from: saxpg on May 17, 2012, 03:08:24 PM ---
--- Quote from: ak on May 17, 2012, 02:32:42 PM ---

--- End quote ---

Mislio sam na to da je moguce lagano napraviti svoju aplikaciju za kontrolu na android platformi, mada svakako laik sam na ovom polju, sigurno je da ima boljih uredjaja od HK prijemnika za ovu namjenu.

--- End quote ---
Da da, razumeli smo se, samo je problem sto je code verovatno zatvoren i protokol po kom komunicira aplikacija sa prijemnik je verovatno proprietary pa bi morao da se radi reverse engineering.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version