RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
QQ YAK 54 184CM COMPLETE COMBO
zajo:
E sad dva problema mi zadaju muke:
Motor kasljja kad ga drzim vise vreme na puna gas.Low speade iglica sam stimao i problem mislim da nije kod nje.Hi speade iglica nisam pipnuo.Radio je stabilno na pun gas i tako ga ostavih.Da ne treba za obogatim smesa na hi speade?Evo kako sam resio hladgenje.
zajo:
Da ne treba da otvorim skroz gde sam busio dole?
zajo:
Drugi problem:
Kada dodam pun gas model ide u levo.Ali nisam to primetio kada sam letio bez kaputaz?????
Dali da pokusam da pomerim kaputaz ili sigurno je motor??
I jos jedna slicica ;namig
marko:
--- Quote from: zajo on May 11, 2010, 09:29:30 PM ---Ista prica i sa pokrivke na trkala-jedno se razlabavi
--- End quote ---
Nedane, ovo ne razumem ???
Za ostalo se ne brini.
Na sve srafove koji idu u metal obavezno koristi najslabiji Loctite i vise neces nikada imate loose screw`s.
Na kapotazu ne vidim da koristis gumene podloske.
Ako ih nemas, mozes da odradis posao ovako:na sraf stavis normalnu (metalnu podlosku) i jos navuces parce silikonskog creva (onoga sto se koristi za Glo motore) duzine jedno 6-7mm.
To parce silikonskog creva ce spasiti kapotaz od pucanja pri stezanju srafa, a takodje ce spasiti kapotaz od pucanja pri vibracijama koje pravi motor.
marko:
Nedane, sada u vezi motora.
Skroz je normalno da avion vuce u levo kada poleces, to nemoj mnogo da te brine.
Motor ti se pregreva iz dva razloga:jos nije dobro razradjen i veoma si lose odredio hladjenje.
Kapotaz moras skroz da otvoris, to jest da uklonis crni deo sa predje strane skroz i resio si problem.
High diznu stavi da ti motor radi na malo bogatijoj smesi, znaci zavijas je dok motor nepocne da "svira" i posle je odvijes malo.
Ipak je motor nov i ne treba ga jos forsirati.
E, avionce ti je super, stavi Loctite, skini skroz crnu plastiku i odvij malo high diznu i (<--) (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version