RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

QQ YAK 54 184CM COMPLETE COMBO

<< < (5/21) > >>

Lazo:
1. Dali vuče u levo pri poletanju ili u toku leta pri punom gasu?
2. Dali na trupu ili u zadnjem delu kapotaža imaš otvore za ventilaciju? A koliko vidim na slikama - nemaš. Džaba ti otvor za hlađenje ispred motora, ako uduvani i od motora zagrejani vazduh nema gde da izađe iza motora. Ti otvori su obično malo iza krila sa donje strane trupa. I prilično su veliki. Površina izduvnih otvora treba da bude najmanje jednaka dvostrukoj površini ulaznog otvora (bez površine koju pokriva spiner), a preporučljivo je da bude 4 puta veća.

(pijemo)

magic:
Marko, ne mogu da se slozim sa tim da skroz otvori prednji kapotaz. Za protok vazduha je mnogo bitnija povrsina izduva, tj. odnos povrsine usis/izduv treba da bude 1/4. Po slikama koje su okacene u prethodnim postovima to je otprilike 1/1 i tu je problem.

()-()

poz

ps e opet me Lazo pretece za 3 min, pa dokle bre   ;namig

zajo:
Zaboravio sam da stavim ovu fotku gde se vidi da Ima i te kako rupa za izlaz vazduha okolo 4 puta veca nego ulaz.
Vuce u levo na poletenje i u let ne pun gas.A nisam to primetio baz kaputaz.
Marko.LOCK TIGHT razumem ali te stvari me uopste nebrinu.Ovo za motorac i sto vuce to me brine.
Razmislio da skinem celi predni deo ali ako izlazna rupa treba da bude 3-4 puta veca ondak???pola avion da otsecem :_D

zajo:
Inace koristim mineralno ulje i 18/8 drvena elisa.Crno izlazi iz auspuh kolko hoces a iz svecica tece ulje-benzin,malo ali vidi se.Tesko da je to iz auspuh tamo doslo.
Mislim da je dobro zategnuta svecica ali provericu to.

Lazo:
Ovo je elektro avion, a otvori za izduv su ovoliki:

Ako je geometrija krila i vertikalnog stabilizatora u redu (nema vitoperenja ili odstupanja elerona i vertikalnog kormila od nule), onda nije dovoljan ugao vuče u desno, znači treba ga postepeno povećati. Najbolje dodavanjem podloški ispod levih šrafova nosača motora. Kada konačno podesiš ugao da model pri dodavanja gasa u letu ne skreće u levo, onda centriraš kapotaž da se "gađaju" baza spinera i prednji otvor kapotaža.
To što skreće u levo pri poletanju - potpuno je normalna pojava kod aviona koji imaju centralnu vučnu elisu. Glavni razlog za to je taj, što je vertikalac opstrujavan samo uvijenom vazdušnom strujom od elise, a još nema dovolno progresivne brzine aviona. Jedini lek za to je da kontriraš vertikalnim kormilom pri poletanju.

(pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version