RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

Bell huey cobra

<< < (6/12) > >>

sova:
sad sam ukapirao to je u stvari sistem klackalica mada mislim da bi ti linkovi trebali mozda biti deblji da ne bih doslo do uvijanja linkova zbog velike duzine i samim tim gubljenja komandi!mada ne morada znaci!

--- Quote from: sova on June 15, 2013, 11:40:50 PM ---sad sam ukapirao to je u stvari sistem klackalica mada mislim da bi ti linkovi trebali mozda biti deblji da ne bih doslo do uvijanja linkova zbog velike duzine i samim tim gubljenja komandi!mada ne morada znaci!

--- End quote ---

Tacno tako, a sto se tice linkova jedino od servo motora pa do mehanizma razmisljam da stavim karbonske bas iz tog razoga da ne bi doslo do savijanja istih.

Nego doslo je vreme da se montira rezervoar od 500ccm.

Njegova pozicija se nalazi iza glavne osovine, fiksirao sam ga tako sto sam sa bocnih starana dodao letvice.

Sledece sto treba da se uradi jeste krpljenje rupe.

Toliko za sada.

Pozdrav Bojan.

Evo jedan mali istorijski video  :)

Radovi se nastavljaju, sobzirom da sam krenuo sredjivanje celog modela skinuo sam svu farbu koju je imao na sebi.

Posle toga sam ga prosledio Golubu kako bi mi zakrpio rupe na trupu, mogu vam reci odradio je perfektno i jako sam mu zahvalan na trudu i posvecenom vremenu.

Sledece sto ide jeste smirglanje pojedinih delcica na trupu pa polako i spric gitovanje.
Nastavak radova sledi .....

Pozdrav Bojan

promat:
Bojane,davne 1975 godine imao sam prilike da raspolazem sa dva helikoptera COBRA,koja su bila porucena direktno od ing Schlutera,koji je pored Kavana,prvi poleteo RC helikopter u Europi.Imao sam prilike da letim taj tip,koji je imao fiksni korak a uzgon se ostvario preko povecanja broja obrtaja motora,odnosno snage i obrtnog momenta.Taj tip helikoptera je bio veoma stabilan ali u situacijama kada je trebalo da se ide na sletanje nastajali su problemi zbog potrebe da se skine gas i time obzirom da su rotori imali noseci profil trajanje poniranja je bilo nesto duze pa je cesto dolazilo do toga da se motor na niskom rezimu vise ohladio i teze primao gas kada se zeli prizemljiti helikopter.Model koji Ti imas ima ,kao sto znas za to vreme,poboljsanu glavu rotora sa ciklickom promenom koraka rotora kao i simetrican profil rotora.Iskreno sam srecan da si se odlucio da u osnovi ostanes kod resenja mehanike iz tog vremena ne zbog nostalgije nego da se i ovde vidi da vreme razvoja RC helikoptera nije pocelo od 2000-te godine.

Zelim Ti da uspes u ostvarivanju Tvoje zamisli u sta i nesumnjam.

Pozdrav od Cika Dusana

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version