RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

FunFly build thread

<< < (5/19) > >>

leonardofibonacci:
Sto ne bi uzeo neku PVC cev? Ima ih u Merkuru. Ako bi aluminijum, imas JEEP Comerce izmedju autobuske stanice i Brankovog mosta.

tibeteagle:

--- Quote ---autor tibet eagle? ja sam tako znao da je on isto kopirao sa hokusei plana, ali nema veze avion je strava samo napred sa izgradnjom ako budes imao pitanja tibet eagle ti sigurno moze pomoci on je uradio par komada i ja sam od njega kupio pozdrav
--- End quote ---

Plan sam crtao na osnovu više fotografija iste vrste modela, pa i Hokuseievih modela. Hokusei ne prodaje planove već pravi ARF modele. Sa slika modela svako može da nacrta svoj plan sa svojim konstruktivnim rešenjima kako je to davno uvek rađeno, pogotovo kod skejl modela. Ovaj model je već napravljen u mnogo varijanti i svako dodaje svoju ideju, oblik profila, proporcije i sl. Treba da se sedne i zagreje stolica i malo računice, već ko zna da računa  :D
Za pogledati rešenje konstrukcije krila možeš koristiri zakačene slike na topiku modela:
http://rcfly4um.org/index.php?topic=803.0

tibeteagle:

--- Quote ---Sto ne bi uzeo neku PVC cev?
--- End quote ---
Cev mora da je kruta metalna, jer će se kriviti pri radu. PVC ne preporučujem i da je puna šipka!
Eventualno može da bude i puna gvozdena šipka od 10 do 12mm. Ne betonsko gvožđe većsvetlo vučena šipka. Ovo je najeftinije rešenje.

srpska posla:
koje dužine treba da je ta cev?
Ja imam neke komade Al  Ñ„ 16 i 20 mm dužine oko metra.

kole:
Da razjasnimo malo stvari oko toga koliko je ko pametan.

Planove za taj model sam poslao ja, lično. Moje verzije u Auto-Cad-u su drugačije od onih koje sam ja dobio jer sam i sam nešto prilagođavao, shodno mojim potrebama. Ustupio sam i moju svu dokumentaciju koju u originalu ne možeš baš mnogo ni da upotrebiš osim kao slike. Poznato je da sam ja po struci mašinac, te se da zakljućiti da valda nešto i sam mogu da o-Cadim, nacrtam u A-Cadu.

S obzirom da sam i dugogodišnji modelar i skromno mislim, uspešan, podelio sam dokumentaciju sa mlađima u duhu popularizacije i razvoja modelarstva kod nas, tj. kod vas.

Za ovo mi ne treba ama baš nikakva nadoknada ili pak Oktobarska Plaketa. Kako bilo, neka se autori, kopiranti i ostali dogovore oko Plaketa i resto stvari.

Sve vas pozdravlja,
Kole

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version