RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

FunFly build thread

<< < (6/19) > >>

tibeteagle:
Cevi treba da su najmanje 140cm a 150cm je najbolje. krilo je 120cm raspona plus 15-15cm da viri za podupiranje.

uzvarb:

--- Quote from: n3mke on November 01, 2008, 10:27:08 PM ---Ono nisu smerovi godova. (nono) Po njima se gleda kako osmirglati balzu.. Planove je napravio Emil Hanak, a model sam video i uzivo, a i mnogo modelara ga je napravilo, pa sam siguran da ce uradjen po planu leteti lepo.

pozdrav

--- End quote ---
Balza ima godove! i jako je bitno u kom su smeru postavljeni. Licider je modelar dva puta vise godina od onih koje ti zivis i napravio je modela vise nego si ih video, a takodje neke i konstruisao nacrtao i napravio, al o tome drugi put u drugom topiku naravno.. Bez da se ljutis covek ti je ukazao na gresku i ja sad cinim isto , ja nemam pojma na sta si mislio kad si ono gore pisao "Po njima se gleda kako osmirglati balzu"  sudeci po tome izgleda nemas ni osnovno znanje a tad su ti potrebni saveti koje si i sam trazio, e pa i poslusaj ih da bi bilo sto manje pocetnickih gresaka. Drugo apsolutno je nebitno ko je nacrtao plan ako ga se ne pridrzavas, na nekim planovima su i nacrtani smerovi godova , ali uglavnom ne jer se podrazumeva da je to logicno i da se zna. Pre nekih 18 do 20 godina kad sam ja pravio svoj prvi model napravio sam slicne greske , ali ja nisam imao kog ni da pitam niti je imao ko da me posavetuje.
Prema tome pamet u glavu i pitaj, a kad ti onda neko nesto kaze uvazi to ,a ne odgovarati na nacin kao sto si to ucinio.
Pozdrav.

Dejan Dobricki:

--- Quote from: uzvarb on November 03, 2008, 07:26:57 PM ---
--- Quote from: n3mke on November 01, 2008, 10:27:08 PM ---Ono nisu smerovi godova. (nono) Po njima se gleda kako osmirglati balzu.. Planove je napravio Emil Hanak, a model sam video i uzivo, a i mnogo modelara ga je napravilo, pa sam siguran da ce uradjen po planu leteti lepo.

pozdrav

--- End quote ---
Balza ima godove! i jako je bitno u kom su smeru postavljeni. Licider je modelar dva puta vise godina od onih koje ti zivis i napravio je modela vise nego si ih video, a takodje neke i konstruisao nacrtao i napravio, al o tome drugi put u drugom topiku naravno.. Bez da se ljutis covek ti je ukazao na gresku i ja sad cinim isto , ja nemam pojma na sta si mislio kad si ono gore pisao "Po njima se gleda kako osmirglati balzu"  sudeci po tome izgleda nemas ni osnovno znanje a tad su ti potrebni saveti koje si i sam trazio, e pa i poslusaj ih da bi bilo sto manje pocetnickih gresaka. Drugo apsolutno je nebitno ko je nacrtao plan ako ga se ne pridrzavas, na nekim planovima su i nacrtani smerovi godova , ali uglavnom ne jer se podrazumeva da je to logicno i da se zna. Pre nekih 18 do 20 godina kad sam ja pravio svoj prvi model napravio sam slicne greske , ali ja nisam imao kog ni da pitam niti je imao ko da me posavetuje.
Prema tome pamet u glavu i pitaj, a kad ti onda neko nesto kaze uvazi to ,a ne odgovarati na nacin kao sto si to ucinio.
Pozdrav.

--- End quote ---

decko je u pravu to tamo nije smer godova jeR godovi se podrazumeva da idu po duzini ako su letvice , nego je to oznaka kako osmirglati balzu POLUKRUCNO ILI OSTAVITI DA BUDE KOCKASTO I OSTRO NA MESTIMA GDE IDU ZANERI (SARKICE)

tibeteagle:
Da, to su poprečni preseci letvica. Dobri planovi sadrže detalje takvih preseka svih delova modela. Ne znam tvoj klonirani crtež da li ima sve preseke. Originalan ima sve preseke trupa i krila, da bi se shvatila konstrukcija i ovako jednostavnog modela.
Ti samo radi. Na prvom modelu se uči i nije problem što ne znači sve i ne uradiš savršeno. Neko ima mogućnosti da nauči osnove od starijih modelara, mislim učivo u nekom klubu, neko sam uči na svojim greškama. Samouko učenje je dragocenije, kao u životu.
Potrudi se i istraj do kraja. Ne treba da se žuriš i važnije je da u međuvremenu razmišljaš o stvarima zašto i kako moraju stvari na modelu da budu.
Praviti model je izazov i test strpljenja. Pitaj i iskoristi dobru volju svih iskusnijih učesnika modelara na forumu.
Ako završiš model i leti, samo onda opravdano možeš svima slobodno pokazati  (nono)
Samo napred  :superman:

Drapsin:
Mozda je potrebno nacrtati da se razume sta je poenta komentara iz gornjih postova.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version