RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
FunFly build thread
Sava:
Bravo Drapsin, upravo o tome je rec i Ti si to odmah shvatio. Neverujem ni da je po planu ma kogod ga crtao predvidjeno nastavjlanje balze na onom mestu i onakav nacin.Zao mi je sto sam se uopste javljao na ovu temu, namera mi je bila samo da pomognem mladom kolegi, a dosao sam u situaciju da vodim repliku. Video sam modele koji su sklapali krila i gubili vertikalce u letu zbog tehnickih gresaka u izradi modela.
Sto se mene tice ja svoju diskusiju zatvaram.
Dejan Dobricki:
to da tu si u pravu za ta ojacanja na coskovima ali tu je doslo do zabune tj nesporazuma sto i mali nije razumeo on je mislio na drugo nesto kao i ja , po meni je mali popio stirku bez razloga samo zato sto je na pogresnu stvar mislio a ja se saosecam sa njime jer sam i ja tako mislio a sto se tice tih ojacanja u coskovima podrazxumeva se kako treba da idu godovi tako da LICIDERU mislim da si bezveze planuo (:sok:)
nemke kod ojacanja coskova kao sto ih ti imas godovi tj pocetci godova moraju takoreci da spajaju te dve letvice , na najgorem mestu si nastavljao komad balze jer taj komad se lepi na trup i trpi najvece sile i udare kada se model prevrne pri sletanju preporucujem ti na tom mestu kada budes lepio vertikalac na trup ojacas, ja sam ubusio dve karbonske sipkice ali mozes i da kupis one drvene listove ne znam kako se zovu verovatno ce neko na forumu vec reci koriste se za spajanje iverice kada se pravi namestaj itd i samo je useces u trup i vetikalac kao kada stavljas zanere.
poz
uzvarb:
--- Quote from: Dejan Dobricki on November 04, 2008, 12:48:12 PM ---to da tu si u pravu za ta ojacanja na coskovima ali tu je doslo do zabune tj nesporazuma sto i mali nije razumeo on je mislio na drugo nesto kao i ja , po meni je mali popio stirku bez razloga samo zato sto je na pogresnu stvar mislio a ja se saosecam sa njime jer sam i ja tako mislio a sto se tice tih ojacanja u coskovima podrazxumeva se kako treba da idu godovi tako da LICIDERU mislim da si bezveze planuo (:sok:)
nemke kod ojacanja coskova kao sto ih ti imas godovi tj pocetci godova moraju takoreci da spajaju te dve letvice , na najgorem mestu si nastavljao komad balze jer taj komad se lepi na trup i trpi najvece sile i udare kada se model prevrne pri sletanju preporucujem ti na tom mestu kada budes lepio vertikalac na trup ojacas, ja sam ubusio dve karbonske sipkice ali mozes i da kupis one drvene listove ne znam kako se zovu verovatno ce neko na forumu vec reci koriste se za spajanje iverice kada se pravi namestaj itd i samo je useces u trup i vetikalac kao kada stavljas zanere.
poz
--- End quote ---
Naravno da se podrazumeva kako idu, ali ih on nije tako i stavio i zato je to i pomenuto.
Pozdrav svima i bez ljutnje.
tibeteagle:
Izgleda da će ovaj topik pisati svi, a najmanje n3mke lol
Sve ovoga ne bi bilo da je nabavio originalan plan od mene odštampan u boji sa tekstualnim objašnjenjima detalja na planu.
Ona greška sa godovima nije velika. Natopi te komadiće u vertikalcu sa retkim cianofiksom ili premosti taj ćošak sa letvicom 8x6mm iznad tog komada da ne pukve na godovima. Nešto će i orakover da drži ;)
Samo napred :superman:
n3mke:
Nisam bio tu neko vreme pa nije bilo napretka. Sto se tice godova, izvinjavam se jer je doslo do zabune. U svakom slucaju hvala, i drago mi je da je neko to primetio! Ojacacu nekako usput :)
Sipke cu pokusati da nabavim, a dok ne uspem pozabavicu se trupom.
Imam i jos jedno pitanje, kako iseci deo trupa od balze kroz koji ide krilo, tj. kako precizno napraviti otvor za krilo??
pozdrav i hvala na komentarima i pomoci!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version