RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Kyosho MFR ili Losi Speed NT
maxa69:
Drugari može li mala pomoć,
zaraza sa atomobilima je počela kupovinom Kyoshovog kartinga Birel R 31 koji je zaista izgleda perfektno.Medjutim VEOMA je nizak i traži IDEALNU površinu.Njemu čak i sitni kamenčići smetaju tako da zabava sa njim uvek počne detaljim pregledom staze (:sok:)
Gledam kod Zajka već nekih mesec i koji dan Kyosho MFR i Losi Speed NT.
Oba mi se dopadaju pa ne mogi da se odlučim.Znam da je Speed NT 2wd ,"road" varijanta a da je MFR 4wd"offroad".I jedan i drugi su sličnih dimenzija,visina modela je takodje slična.Oba bi po mom laičkom mišljenju mogla da se koriste i na putu i van njega,uz eventualnu promenu pneumatika ili grešim.
Kakav je kvalitet ovih modela?Koliko se lako dolazi do delova,šta se lomi a šta troši.
Nemojte samo reći-kupi oba pa uporedi lol
Please Help pa da se priključim kod Zajka na stazi (pijanoo)
magic:
Ako hoces da se vozis i na stazi onda svakako MFR jer bi tu NT bio totalno ne upotrebljiv!
Ali nijedan od ta 2 modela te nece zadovoljiti kao recimo Losi XXX-SCT koji isto imas kod Zajka i koji moze biti jako zabavan i na stazi i van nje, plus sto pravimo takmicarsku kategoriju za taj tip modela, a voznja je ipak ubedljivo najzanimljivija kada mozes da se i trkas sa drugima. Ako mislis da ces moci i da se trkas sa npr. MFR-om, moci ces ali sumanjm da ce ti biti zanimljivo da te svaki drugi krug obidjemo za krug.
poz
n.artur:
Moje jako skromno misljenje.
Ja sam tako ne raspitivajuci se kupio Traxxas Jato koji je jako slican da ne kazem isti kao Losi Speed NT sto mozes proveriti na Internetu.
Na stazi na Galovici sa fabrickim gumama je potpuno ne upotrebljiv vozio sam ga kada nikog nije bilo na stazi sto je potpuno besmisleno okretao se
za 180 u sekundi.
Za on road voznju nije los ali kada si sam je bas bas dosadno. Sada sam nabavio neke 2.8" off road gume cisto iz znatizelje pa cemo videti kako se
ponasa u Ivanci. Tako da sam sada uzeo LOSI 8IGHT-T 2.0 RTR i tek ulazim u cari voznje. Mene sa njim u Ivanci obidju za krug na jedan.
Poslusaj Magic-a i uzmi nesto sto mozes OVDE kupiti i sto ce se dobro ponasati na nasim stazama jer prava draz je upravo u sportskom nadmetanju
i sto nas je vise to bolje.
maxa69:
Nekako sam više zaljubljenik u gorivo nego u baterije,zato sam i gledao MFR ili Speed NT.Gledao sam kod Zajka xxx sct i xxxscb.To su isti modeli,razlika je u školjci ?Na koje LIPO ih vozite i kako je moguće da su brži od ovih na nitro?U čemu je štos?
magic:
Uvek je bilo koliko para toliko i muzike. Ako hoces univerzalnu spravu za stazu, za igranje po parkovima i po asfaltu to je tragi, naravno uz adekvatne gume. Imas, ja mislim, i kod Zajka Losi 8 2.0 RTR, ono sto je i n.artur uzeo, sa kojim dobijas sve sto ti treba, naravno cena je adekvatna. Sve ostalo te nece zadovoljiti narocito na stazi, a uvideces jako brzo da je jedino staza nesto sto vremenom ostaje interesantno.
Kako su modeli na struju brzi? U zadnje 2-3 godine je elektro pogon stravicno napredovao zahvaljujuci LiPo baterijama i brushless motorima. Modeli 1/10 idu na LiPo od cca 5000mAh 2S a 1/8 na 4S, tako sto spojis redno dve 2S baterije.
Da se ne bi mnogo prepisivali i objanjavali dodji na stazu i mnogo toga ce ti biti jasnije. Ja svakako svima na pocetku preporucujem da uzmu elektro model zato sto ce tako uciti samo jednu stvar a to je da voze, kada pocinjes sa glow modelom onda pored voznje ucis i stelovanje motora koje ume da bude problematicno, narocito na pocetku.
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version