RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

MPX Easy Star II korak po korak

<< < (3/18) > >>

vpilic:
Odlicno si ovo odradio  :)aplauz
Reci mi kad spojis krila dali strce van modela kablovi od ailerona? Ja se razmisljao da napravim duzi Y kabal i kad spojim krila samo polako dotegnem iznutra.
Jedan model sam ostavio meni, krenuo sa sklapanjem i usput slikao ali ti si me preduhitrio sa ovim postom  (pijemo)
Lepo si sve objasnio i slikama docarao, jedva cekam da cujem i prve utiske kako leti jer kako stojim sa vremenom moj ce jos neko duze vreme ostati  na radnom stolu  :sljus

Pozz...
Vladimir

neznalica:
Model leti extra ali je onaj za upravljacem totalno los  :sljus

MORAO sam juce da ga probam, ali bas sam morao. Vjetar je duvao kao lud i ja sam cekao do pred vece da malo umanji. Taman sam mislio da je to to i poletio, ali ne lezi vraze poce da duva u udarima. Jedva sam jedrilicu vratio do sebe i vjetar je omlatio tacno meni pred nogama sa nekih 7 - 8 metara.

Evo i videa nezgodnog leta, sto bi rekao Nebeski crna kutija za analizu

Bice jos fotografija samo da uhvatim malo vremena.

Sto se tice elerona, onako kako su rekli u uputstvu, 25 od ivice krila do konektora je prava mjera, ima mjesta da se uklopi konektor, a kablovi ne strce. Ja sam ih na kraju iskljucio sa prijemnika jer se moram navici ne upravljivost samo sa kormilom. Razlika izmedju "keca" i dvojke je nevjerovatna sto se tice kormila. Meni eleroni i ne trebaju jer ja uglavnom jedrim na nekih 30 metara od tla.

Gatti.Gatozza:
mislim da bi ti u ovom slučaju eleroni baš pomogli da avion brže vratiš u horizontalu. 
inače mesto na kom letiš je prelepo. gde je to? 

jarun75:
Pozdrav

I ja imam Easystara II i moram priznat da je bolji od jedinice evo koja snimka s njega s keycainom#16 koji smo napravili na maidenu da napomenem nije profi snimka

Evo i jedan od mog kolege samo sa gopro snimano

lp

neznalica:
Ja sam iz Foce, a ovo gdje letim je Tjentiste (vidi se spomenik iznad). Jeste da mi je malo podaleko, nekih 25 km ali vrijedi jer ako mi vrijeme ne dopusti da letim bar mogu da setam.

Ma jednostavno jos nisam spreman za elerone, neznam da ih koristim prakticno. Sutra cu da dodam i koju sliku sa Tjentista. Ndam se da ce biti letenja za vikend na Zelengori, idem na izlet pa je steta ne iskoristiti.

--- Quote from: Gatti.Gatozza on June 13, 2012, 11:38:15 PM ---mislim da bi ti u ovom slučaju eleroni baš pomogli da avion brže vratiš u horizontalu. 
inače mesto na kom letiš je prelepo. gde je to?

--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version