RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

MPX Easy Star II korak po korak

<< < (5/18) > >>

neznalica:
Promasio si glavna mjesta ali zato Nebeski i ja ih znamo veoma dobro. Dodjete do Foce i ja vam objasnim (cak i krenem) gdje i kako. Prava planina, samo sto treba minimalno Niva ili stari dobri T2 kombi za te pustolovine.

--- Quote from: ak on June 14, 2012, 02:12:29 PM ---
--- Quote from: nebeski on June 14, 2012, 10:51:13 AM ---
A tek Maglić, Volujak i Perućica mislim da su dušu dali za jedan FPV "sešn" :).

--- Quote from: ak on June 14, 2012, 10:23:27 AM ---Tu oko Foce ima sta da se snimi definitivno. Jos malo gore uzvodno gde nastaje Drina, ih ...

--- End quote ---

--- End quote ---
Tu vec, na zalost, nisam bio  mmmm

--- End quote ---

pnedic:
Druze, svaka cast na sklapanju modela !

Imam par pitanja vezano za lepak i za aktivator. Prvi put vidim ove stvarcice (mozda bih i ja trebao da promenim nik u neznalica :))
Da li si to kupio u nekoj lokalnoj radnji, tj ima li toga u blizini ili mora da se ide u nekakve Aurstrije, Nemacke ili na net ?
Pretpostavljam da je funkcija aktivatora neko ubrzanje dejstva lepka i kada ga koristis a kada ne ?
I na kraju, da li si probao lepak-gel CA sa aktivatorom na stiroduru (on je sipkast u odnosu na stiropor) ?

Imam nameru da pravim neki model od stirodura pa me zanima sta da koristim kao lepak.

nedbojsa:
Aktivator ima u HK kao i drugim hobby radnjama u okruženju za Srbiju neznam, mada ima i jedan način za home made aktivator, napraviš jaku koncetraciju sode bikarbone u vodi i to zatim nekom pumpicom od dezodoransa ili sličnim nanosiš na željeno mesto, umesto sode bikarbone može blo koje drugo bazno ili ti alkalno jedinjenje. Jedini oprez je da se mora testirati na maloj površini materijala koji se lepi pošto svi aktivatori podižu značajno temperaturu CA lepka.

pnedic:
Hvala, potrazicu a i konsultovacu zenu koja je hemicar po struci :)

neznalica:
Iskreno nisam ga kupio lokalno, vec kada sam bio na putu. Turske je proizvodnje i dodje u setu sa ljepilom. Nemam pojma za ovo sto nedbojsa govori za sodu bikarbonu ali znam da na ovom mom pise da je "organic" i znam da smrdi katastrofa. Znaci ruke su mi smrdile i poslije 5 pranja. Kada naprskam aktivator sve pozuti i poslije 5 sekundi opet sve postane totalno prozirno i cvrsto. Sa stirodurom nisam nista radio osim fasade  ;namig tako da neznam kako reguje na CA. Razmisli o epoxy smoli jer ces stirodur svakako da farbas poslije gradnje a iz iskustva ti kazem da drzi kao beton samo joj daj vremena da se osusi (ne obracaj paznju na ono tipa "quick fix 5 min" sto pise na pakovanju).

--- Quote from: pnedic on June 15, 2012, 09:20:34 AM ---Druze, svaka cast na sklapanju modela !

Imam par pitanja vezano za lepak i za aktivator. Prvi put vidim ove stvarcice (mozda bih i ja trebao da promenim nik u neznalica :))
Da li si to kupio u nekoj lokalnoj radnji, tj ima li toga u blizini ili mora da se ide u nekakve Aurstrije, Nemacke ili na net ?
Pretpostavljam da je funkcija aktivatora neko ubrzanje dejstva lepka i kada ga koristis a kada ne ?
I na kraju, da li si probao lepak-gel CA sa aktivatorom na stiroduru (on je sipkast u odnosu na stiropor) ?

Imam nameru da pravim neki model od stirodura pa me zanima sta da koristim kao lepak.

--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version