RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

MPX Easy Star II korak po korak

<< < (6/18) > >>

ak:
CA "jede" strirodur, tako da od toga nista.

pnedic:
Hvala na savetima !

Gatti.Gatozza:
Ja sam imao MPX Easy Glider Pro. Lepio sam ga dvokomponentnim epoxijem (5 min) i na određenim mestima sam koristio CA (naravno nakon testiranja). CA nije nagrizao Elapor od kog je napravljen, ali je veoma agresivno nagrizao depron od koga sam pravio shockflyera.

ak:

--- Quote from: Gatti.Gatozza on June 18, 2012, 12:35:37 PM ---Ja sam imao MPX Easy Glider Pro. Lepio sam ga dvokomponentnim epoxijem (5 min) i na određenim mestima sam koristio CA (naravno nakon testiranja). CA nije nagrizao Elapor od kog je napravljen, ali je veoma agresivno nagrizao depron od koga sam pravio shockflyera.

--- End quote ---
U manual-u za Easy Glider-a Multiplex napominje da Elapor treba lepiti sa CA lepkom (naravno njihovim Zacky) i nikako sa epoxy-em.
Kao razlog su naveli to sto epoxy daje "prividno" dobru vezu a kasnije popusti.

Aktivator se koristi sa guscim CA lepkovima kojima inace treba vise vremena. CA takodje odlicno radi sa EPO (isto sto i Elapor, Z-Foam, Arcel) i EPP-om.
Odlican lepak je i UHU POR pogotovo sto ostaje elastican i posle susenja za razliku od CA.

neznalica:
Generalno mrzim "super lijepak" ali sam se odlucio da ga koristim zbog providnosti, a ovaj i zbog gustoce. Vjeruj mi sto zalijepis sa epoxy to ce da ostane zalijepljeno veoma dugo. Na proslom sam zalijepio baglame i poslije dosta spustanja nisam nikad ni jednu odvalio, a u nedelju sam na travu tokom spustanja odvalio baglamu elerona na ESII. Tako da mislim da je epoxy bolja solucija.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version