RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
MPX Easy Star II korak po korak
Birdum_Bardum:
--- Quote from: magic on April 26, 2013, 06:33:06 PM ---Stvarno mi nije jasno zasto kupujete ovako velike baterije? Poenta ovog modela nije da se jurca sa njim vec da se uci letenje! Ja sam uzeo motor od 1020kV i 3S 2200mAh.
@ Birdum_Bardum motor sa 1350kV i 4S nece da valja!
poz
--- End quote ---
Hvala na odgovoru, ma uzeo sam bio i dve 3s 2200mAh, ali ih brat mladji koristio par puta na auticima :big smile, i nadule.. Ostaje mi 3s 3000mAh, planiram za vikend sa njom da letim, a ta amperaza(3000mAh), ako se ne varam je fabricki i preporucena za e.stara II. Jos jednom, hvala na odgovoru @magic
Birdum_Bardum:
I da ne zaboravim, jedina zamerka kod ovog modela je ta da se krila prilikom "spajanja" iliti sklapanja, bas i ne drze dobro, konkretno u gornjem delu krila se odvajaju nekih 1-2cm, ali sam malo improvizovao i stavio na dva mesta gde se spajaju neodijumske magnetice iz starog hard-diska, i vise ne mrdaju :big smile
magic:
Evo ja danas popodne zapoceo sastavljanje i prakticno sam model zavrsio ali imaju neke zice da se produze pa nece moci veceras da bude i gotov.
Posto sam sastvaljao i verziju 1 ovo sada deluje kao mnogo bolje promisljen model i sa dosta pametnih resenja koja su smetala kod prethodne verzije.
Ali ima i jedna mana, u uputstvu uopste nije objasnjena pozicija za ESC. U motorski deo ESC od 30A moze da se ubaci pre nego sto se 2 polovine zalepe, ali kada se zalepe onda vise nema napolje, a to mi se nikako ne svidja! Ja sam se opredelio da ga postavim dole gde su baterija i prijemnik, sto blize motoru da bi zice bile sto krace ali ipak tako da mogu da ga izvadim ako bude trebalo. Tri zice koje vode od ESC-a do motora treba produziti za jedno 12cm. Snage ima napretek tako da to nece biti problem.
Bice izvestaj sa letenja sa Juniorom ove nedelje!
poz
srdjan012:
Veljko ja sam ECS Turnigy PLUSH ubacio gore kod motora, malo sam odsekao skalperom deo elapora ospod motora i fino obradio tako da ecs ulazi i izlazi bez problema kad se trup sastavii i ima dovoljno bazduha za hladjenje. Sad pokusavam da resim magnete na krilima i naravno ovih dana ocekujem prvi let :)
od lepkova sam koristio super lepak gel a kao aktivarot napravio sam mix soda bikarbona i voda. Za rasprsivanje aktivatora koristio sam pumpicu za nos, naprskam ostavim par min da voda ispari i to je sve radi posao bez problema.
magic:
Evo jos jedan ES II je poleteo. Ali ono sto je meni najbitnije je ko ga je leteo, moj sin Nikola od 7 ipo godina!
Nikola&Nikola u akciji
()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version