RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
MPX Easy Star II korak po korak
bora61:
Pazarih i ja ovu pticicu.
Vladimir mi je u subotu na 13. maj doneo sklopljenu,
a Ivan je probao. Za mene je vetar bio prejak.
neznalica:
Ja i zaboravio na ovaj thread. Na zalost moj ES2 je prosle jeseni/zime postao tezak invalid, otkacila se krila u ostrom uzletu sa padine, motor se iskinuo i dok sam se ja snasao da pustim palicu gasa isjekao veliki dio trupa i krila. Ne bih da zaboravim da napomene pad sa dvadesetak metara niz strmu padinu. Ako nista izgledalo je kao da ga je PVO pogodio nekom prastarom artiljerijom. Jedno krilo u trupu, drugo visi na kablu elerona, komadi EPO-a na sve strane i vertikalan pad uz okretanje oko ose. Da nije bila moja jedrilica trenutak za pamtiti, ali upamticu u svakom slucaju.
Birdum_Bardum:
--- Quote from: neznalica on June 10, 2013, 11:04:11 PM ---Ja i zaboravio na ovaj thread. Na zalost moj ES2 je prosle jeseni/zime postao tezak invalid, otkacila se krila u ostrom uzletu sa padine, motor se iskinuo i dok sam se ja snasao da pustim palicu gasa isjekao veliki dio trupa i krila. Ne bih da zaboravim da napomene pad sa dvadesetak metara niz strmu padinu. Ako nista izgledalo je kao da ga je PVO pogodio nekom prastarom artiljerijom. Jedno krilo u trupu, drugo visi na kablu elerona, komadi EPO-a na sve strane i vertikalan pad uz okretanje oko ose. Da nije bila moja jedrilica trenutak za pamtiti, ali upamticu u svakom slucaju.
--- End quote ---
Trebao si samo magnetima da ih pricvrstis(neodijumski iz starog hdd-a) minimum dva magneta(ja sam stavio tri) . Danas sam svog leteo po ludackom vetru, leteo natraske, izvodio lupinge(ili kako se vec kaze) i posle svih tih "akrobacija", borbe sa vetrom, sto je trajalo nekih 15min, sam osetio da malo "uvija" i posle sletanja primetim da i pored magneta su se krila na gornjoj strani izvukla. Sve u svemu, i dalje sam misljenja da ne postoji bolji pocetnicki model od E.Stara2. Najmanje petorica su na istome naucili da lete(dvojica nikad ni videli simulatora).. evo par amaterskih slika sa danasnjeg leta, :big smile
lokacija "Pesterska visoravan"
neznalica:
Bili/imaju magneti, ali ..... Uostalom mrzim da letim po vjetru uvijek poslije trazim jedrilicu po sumi. Ja sam penzioner sto se toga tice, mirno vrijeme, zalazak sunca, dobri termali, i na kraju ispadne da letim sa 3S 1300 baterijom preko 30 minuta. Rekoh penzioner (spava)
bora61:
Evo mene, neznalice, again.
Obzirom da volim da znam kako i zasto nesto radi u tom cilju iznosim moja pitanja.
U uputstvu pise za otklone za:
elevator gore 5 mm, dole 4mm.
ailerone gore 8mm dole 4mm.
rudder levo i desno 10mm.
Nije mi jasno kako se postavljaju asimetricni otkloni na servou i zasto se tako postavlja i sta ce da bude ako se stave simetricni otkloni.
Moju letelicu sam kupio sklopljenu od Vladimira, Ivanmgd ju je poleteo i kaze da je ok. Travele na stanici je stavio na 100%, bez mixeva.
Kaze da je ok, ali da ne probam da letim dok je ne utirmuje. Dog dana na aerodromu 13.maj je duvao vetar.
Glupo pitam ?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version