RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

MPX Easy Star II korak po korak

<< < (16/18) > >>

mikiroy:
Večeras sam na osnovu ove teme i uputstva, uspešno sastavio Easy Star-a II, ali mi je ugradnja motora rebus.
Kupio sam motor iz HK http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__32458__D2826_10_1400kv_Brushless_Motor_EU_Warehouse_.html
Kao što piše, motor je brushless outruner, ali mi nikako nije jasno kako da ga pričvrstim za nosač motora.
Prednja strana motora koja bi trebala da se pričvrsti je ustvari rotor i nemoguće ga je pričvrstiti na nosač.
Jesam li uzeo pogrešan motor ili postoji neka caka koju ne mogu da provalim?

magic:
Da ovaj motor je pogresan, mozda mozes da mu okrenes osovinu, ona treba da izadje sa suprotnog kraja.

Ja sam stavio ovaj http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18154__Turnigy_Aerodrive_SK3_2830_1020kv_Brushless_Outrunner_Motor.html i prezadovoljan sam kako radi sa elisom koja se dobije uz model.

Zadnji vikend sam leteo 3x10 minuta i mislim da nisam potrosio vise od 1.200mAh iz baterije od 2.200mAh, videcu tacno kada je budem dopunio.

poz

mikiroy:
Hvala Veljko.
To sam i razmišljao. Rotor motora je učvršćen sa prednje strane malim imbusom, a sa zadnje onim zeger prstenom(valjda sam se dobro izrazio).
Misliš li da postoji mogućnost pomeranja osovine u suprotnu stranu jer bi to definitivno rešilo problem?

magic:
Nista te ne kosta da probas, mislim da ne bi trebao da bude problem. Samo bi malo trebalo da se napravi novi zarez na osovini, ako ga vec nema, tamo gde ce leci inbus. I pripremi se na upotrebu sile, moras skroz da je skines pa okrenes, ne mozes samo da je iscukas na suprotnu stranu, onaj zeger mora da ode pozadi!

poz

mikiroy:
Uspeo sam da okrenem osovinu i ona sada viri kod statora, ali nema gde da se stavi zeger.
Bilo bi idealno kada bi se mogao narezati kanalić na osovini za zeger i to otprilike jedan cm od početka osovine.
Čini mi se da je to nemoguće, pa će verovatno pasti novi motor.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version