RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
GX-21, problem kad je vruc
JLZ:
I 3 rezervoara radi :)
Svejedno, stizu i klip i cilindar uskoro. Za rezervu :)
duke:
:)aplauz super,mozes ovako nesto u buducnosti da potrazis ,danas je prosao:http://www.ebay.de/itm/120946291365?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
Bigneda:
Imas kod Zajka originalne Team Orion race nove auspuhe BAS za taj motor, cenu ne znam ali mozes pitati. Sa tim kompletnim izduvom projektovanim BAS za taj motor ima male razlike koja se vidi u snazi i naravno u zvuku :)
ALI moja preporuka je to ne stavljati, pogotovo ne na stariji motor. Dobije se po mojoj proceni, posto sam se time igrao, oko 10-20% ALI iako je izduv projektovan za taj motor, MOTOR nije projektovan za izduve tog tipa i tesko podnose dodatnu snagu a pogotovo obrtaje ! ! ! ...mnogo je vece habanje i smanjuje se vek trajanja dosta vise nego za race motore koji su projektovani da rade sa takvim izduvima.
JLZ:
Danas sam ga probao sa Robbe No.5 (cold) svecom. Hteo sam da vidim kako ce da radi sa njom u odnosu na OS No.7 (medium-hot).
Radio je normalno. Temperatura je bila manja, ali sam i morao poprilicno da zavrnem HSN tako da se vratila :)
Neobicno je bilo sto se plavi prsten (koji je pretpostavljam bio neka folija) na svecici istopio, a meni se ucinilo da dim iz cilindra dolazi. Nije mi bilo svejedno :)
Elem, kod drugog rezervoara sam stavio mobilni na klupu da malo snimim voznju. Kad sam zavrsio, pogledam... 18 minuta! Neverovatno...
* da ne bude zabune, ne verujem da je do svece vec od onog "portinga". Pisalo je da se popravi potrosnja goriva, ali za duplo - nisam verovao....
Bigneda:
Neverujem da se potrosnja moze popraviti bilo kakvim zahvatima na motoru, pogotovo ako se dobije veca snaga ;)
Sve sta sam ja video i radio a rezultovalo je vecom snagom, kao posledicu je imalo povecanu potrosnju :)
Za smanjivanje potrosnje mislim da se mora kompletno rekonstruisati motor, usis, izduv...
E sad, za taj motor normalna potrosnja je 12-15min tako da si tesko dobio DUPLO ;), pre ce biti da nije bio dobro nastelovan a sad si ga pogodio :)
Temperatura isto kao sto ne sme biti preko nekih 120-130 stepeni, takodje ne valja ako je preterano mala recimo ispod 90-95 ! ...da probam da pojasnim: delovi u tim motorima se prave tako da na RADNOJ temperaturi imaju odredjene dimenzije i tada je habanje najmanje, sve preko toga ili ispod ima za rezultat POVECANO habanje, ne nesto drasticno ili primetno ali definitivno postoji !
A siguran sam i da performanse ne mogu biti trazene ako se tezi hladnijem motoru od 100 stepeni !
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version