RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Ponovo pad sa hexom
nebeski:
Nisam mislio da je takodje lem vec mozda neki drugi problem sa yaw ziroskopom.
Ali je cudno da je nakon promene propelera sve bilo normalno, jer hexa ne bi smela da padne ili ulazi u nekontrolisanu rotaciju zbog gubitka jednog propelera.
--- Quote from: danko on July 07, 2012, 10:31:46 PM ---@nebeski:
ne verujem da je lem u pitanju jer sam pre toga leteo normalno, i posle zamene propelera sam isto leteo normalno...
--- End quote ---
danko:
--- Quote from: nebeski on July 07, 2012, 10:38:36 PM ---Nisam mislio da je takodje lem vec mozda neki drugi problem sa yaw ziroom.
Ali je cudno da je nakon promene propelera sve bilo normalno, jer hexa ne bi smela da padne ili ulazi u spin zbog gubitka jednog propelera.
--- End quote ---
I ja to isto mislim.
Štaviše, taj nesrećni motor 4, mi jednom prilikom nije ni radio... Pukla je žica na I2C konekciji na BL_CTRL-u, i jednostavno 4. motor mi je stajao bez da se okreće... U letu ja apsolutno ništa nisam primetio, jedino mi je stanica pištala, ja sleteo vidim sve ok, ja ponovo poletim ono opet pišti, i tek onda sam video da se 4. propeler ne okreće...
Tako da ne vidim razlog zašto bi tako naglo on krenuo u rotaciju čak i da mu spadne taj jedan... Mada sve je moguće, ko će ga znati..
Viper:
Ne verujem da ti nesto znaci ali meni se ceo dan desavaju cudne stvari sa ziroskopom i akcelerometrom. Nemam pojima u cemu je problem,odustao sam od letenja da ne bih napravio stetu ali je jos cudnije je to da sam malopre probao quad bez ikakvih podesavanja i sve radi savrseno.
danko:
Danas je bila dosta ozbiljna solarna oluja, verovatno je to zezalo GPS uređaje...
Samo meni nije jasno odakle ona rotacija u mestu... Ajde da je GPS poludeo pa dobio neke kordinate i da hexa krene da leti ka tamo.. Ali to nije bio slučaj, već je samo krenula rotacija, a hexa je bila manje više na istom mestu..
djbojan:
Cuje se udarac ili zvuk kad je motor zablokirao, a da ti nije kojim slucajem se odvalio jedan od magneta i zakucao motor, ili ne znam, parce necega, tipa kamencic, neki sraf koji jd stajao zalepljen za magnet .........
A to sto si dobio u log fajlu, po mom misljenju je tek kad si ti hteo da ispeglas pa si dao kontra komande...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version