RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Ikarus IK 2

<< < (9/18) > >>

presko:
Извињавам се због поновног уплива у тему.

Видим да је капа елисе скоро готова. Међутим, мораћу да додам још неколико реченица.

Очигледно је да имамо различит приступ градњи модела.

Јесте да је капа елисе врх авиона, јесте да је, у овом случају, тачно дефинисаниг облика и димензија који захтевају израду исте, али, по мени, она није први део део авиона. Хоћу да кажем да јој позиција на моделу не обезбеђује важност.
Улогу првог дела авиона бих ипак препустио неком од важнијих делова, можда трупу или можда крилима. Тако, да бих ја градњу модела започео од ових делова, а капа елисе отом потом.

Што се тиче издувног система, не видим ни једну његову карактеристику која га веже баш за модел ИК 2, осим што је наменски рађен за њега. Овакав какав је може се монтирати на пуно модела сличне величине, па сам само због тога сугерисао да опису израде истог, можда, није место у овој теми.

TRIGLAV:

G-din Branko Bijelic je jednom rekao genijalnu besedu:"Najveci neprijatelj modelarstva je nestrpljenje".
 Naravno da se moze poceti i od pozicionog svetla, jer najvaznije je zavrsiti, zar ne

ZIT.

TRIGLAV:

TRIGLAV:

Sledeci deo koji se radi jesu usisnici karburatora, kojih ima 2 na avionu(identicni su)
 Prvo ce se izraditi drveni model ,da bi se mogao skinuti kalup, koji ce u ovom slucaju
 biti potpuno zatvoren. Posle grube izrade sledi zavrsno "bacanje" spric gita,fino smirglanje
 i nanosenje zavrsnog sloja.
 Kao sto se vidi na slikama, usisnik je relativno slozenog oblika i dosta malih dimenzija.
 Kako nema nosecu funkciju bice odliven od same smole ,metodom gravitacionog livenja.

Izrada kompozitnog kalupa je vec izlagana ,pa se nece prikazivati

ZIT.

TRIGLAV:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version