Da se nadovezem na pricu
...ovo sto sam napisao gore da na HK ima dobrih servoa mora malo da pojasnim posto me matovic podseti da sam i ja imao nekih problema
Uglavnom od pocetka sam znao da ce na kraju price sve da kosta skoro isto ali kad vas nesto zanima nekako cena pada u drugi plan
Jos u pocetku experimentisanja sa hk servoima sam znao gde i kako se moze doci do povoljnih Savox servoa koji su pri tom bili i provereno kvalitetni !
Probu i testiranje HK servoa sam poceo posto sam primetio slicnost izmedju nekih brendiranih i po fizickom izgledu i po specifikacijama (one sa HK se kasnije ispostavilo da nisu bas tacne), porucih gomilu odabranih servoa i poceo dugo testiranje. Posle duzeg vremena odabir se sveo na par zanimljivih modela koji su odlicno radili posao i cak bili bolji od napisane HK specifikacije ! Ostali su daleko bili podbacili i ni blizu nisu ispunjavali specifikaciju ili samo pod nekim cudnim okolnostima...
E sad, od ovih dobrih uglavnom mi vecina jos uvek radi ili je radila a sad stoji, od desetak komada jedan je umro bez vidljivog razloga (mrtva elektronika) a sa jos par je bilo sitnijih problema ali posle intervencije rade
jedan je recimo posle par minuta koriscenja prestao da radi i otvaranjem je otvrdjeno da se otkacila zica (slab lem) malo pecnuo i radi i dan danas. Tako da neko iskustvo sa HK je da ako rade prvih par dana radice jos dugo, a ako crknu brzo vrlo je verovatno da je neka glupost...
Tako da ako vam se kocka sa upola ili vise puta jeftinijim servoima po istim ili jako slicnim performansama mozete srecu okusati sa HK. Problem sa kojim se sada srecem a nema ga kod brendiranih je zamena delova usled koriscenja, pojavio se luft na nekim modelima izmedju zubcanika, to je normalno i kod brendiranih ali kod ovih sa HK ne mogu poruciti nov set da zamenim dok kod Savox-a to recimo mozete i tako produziti vek servou i performanse jos neko vreme
To su cinjenice a odluka je vasa