Stigao je i meni pre nekih 15ak dana V959. Zanimljiv quad, idealan za pocetnike. Neunistiv. Odlican za ucenje samih komandi, ispravljanja. Stabilnost maksimalna, letne tezine oko 90g. Kamera snima u 640x480 ali je video odlican, 10 minuta leta zauzme 1GB na kartici. Stock baterije (500mAh) traju nekih 10-11 minuta leta, 9-10 sa ukljucenom kamerom. Probao sam tigers bateriju 600mAh, s njom dobijem oko 7-8 minuta konstantnog leta, mada imaju neki cudan cut-off pri 3.65V, pa se po zavrsetku leta vrate na 3.7V ali letenje nije moguce. Stock baterija ima cutoff tacno na 3.5V. Cekam Turnigy nanotech za koje kazu da daju 20% vise vremena u vazduhu pa cu da javim kako je s njima.
Quad ima solidnu radio stanicu koja dolazi uz njega, ima rates dugmice, moze se birati izmedju 40/60/80/100%. Letenje po sobi je moguce, quad je 40x40cm, i posle nekih 20-30 odvozanih letova, spremni ste da izadjete napolje. U sobi je najbolje koristiti 60% jer ga je zaista lako stabilizovati, prolazim lagano kroz vrata prostorija u stanu, drzanje je maksimalno ok. Napolju je preporucljivo 80% za brze letenje.
Na 100%, quad je izuzetno brz. Takodje, postoji "flip" dugme u gornjem desnom cosku, koje kada se pritisne, cuje se "bip" i kada okrenete palicu u bilo kom smeru, quad uradi 360 u tom smeru. Potrebna visina je oko 2m da bi bilo bezbedno.
Ono sto je malo nezgodno od njega je drzati ga na visini na kojoj zelite. Na 60% nije problem, ali na 80% quad osetno ponire i neophodno je dodavati gas da ne bi krenuo brzo ka podu kada idete u neku stranu.
Probao sam i da ga opteretim sa nekih 25g na jednoj strani, stavio sam mu teret na jednu sinu u vidu priveska, quad je sasvim lepo izbori s tim.
Porucio sam i jednu bateriju od 950mAh da vidim sta ce se desavati s njom.
Za quad postoji od istog prodavca i FPV kit, koji je mozda ipak za malo vece quadove, jer mu je neophodno 5V (a v959 radi na 1s lipo), mada mislim da bi bilo moguce nakaciti neku malu bateriju od 200mAh 2s bez problema:
http://www.banggood.com/DIY-5_8G-200mW-FPV-Set-For-WLtoys-V262-RC-Quadcopter-p-81970.htmlKamera i predajnik su teski oko 12 grama, 2s baterija jos nekih 10, mislim da je izvodljivo, a i sam set je jeftin, 90 evra za predajnik + prijemnik + LCD ekran.
Sve u svemu, za 48 evra koliko sam ga ja platio, idealna kupovina., s obzirom da se dobiju stanica, quad, kamera, sd kartica + citac, baterija i punjac, 4 rezervne elise.