zelim da pokazem neke detalje,koji mogu biti od interesa za one koji ce poceti radove na slicnom ili istom modelu kako bi nasli bolja resenja nego sto su ovde prikazana.
Unutrasnji izgled i raspored na konstrukciji nosaca rezervoara,koji ja primenjujem i na SU31/1 obezbedjuje cvrstu poziciju istog.
Na fotografiji se moze uociti resenje prikljucenja stajnog trapa.Kao sto se vidi iznad karbonskog ojacanja prikljucka ,stavio sam sper plocu debljine 6mm,zalepio epoxi-smolom i postavio cetiri ubodne matice sa ciljem da se pricvrscenje noge stajnog trapa izvede spolja.
Ovde se vidi repni tocak,koji je upravljiv preko komande pravca sa elasticnom vezom preko opruga.
Komandu dubine obezbedjuju dva servoa ,koji se ugradjuju na zadnjem delu trupa.
Prikaz nosaca sevo uredjaja i nosaca prijamnika sa rebrom za ukrucenje trupa i sa otvorima za tacno pozicioniranje polozaja obe tetive profila krila.
Kao sto se vidi na fotografiji ja necu staviti distantnu cev za prolaz bajoneta kroz trup,nego cu kroz poprecnu osu otvora za bajonet postaviti dvodelno rebro i time omoguciti laksi pristup rezervoaru,kao i montazu akumulatora za napajanje prijemnika.
U ovom momentu radim na nosacu motora SUPER TIGER ,kao i na pripremi krila za postavljanje prikljucka za centriranje istih.Istovremeno pripremam i prikljucke za fiksno povezivanje krila.
O svim ovim radovima cu pisati ,kada ih zavrsim.Kod gore pomenutih radova u toku,pomagao mi je moj mladi kolega BOJAN.
Pozdrav modelarima
Dusan Papic