Author Topic: IMAC 2013  (Read 74367 times)

Offline SABURO

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2177
  • RCFly.in.rs | Vesti iz srpskog i regionalnog RC modelarstva
Re: IMAC 2013
« Reply #45 on: October 08, 2013, 04:13:53 PM »
Igore hvala za dokumenta koja si mi poslao i sto si se javio sa tvojim iskustvom, podelicu ih ovde na forumu kada budem spremio sve za novi topic. Trenutno nemam vremena, a do narednog takmicenja ima vremena.
Ok, svesno sam prenaglio sa svojim pisanjem, zelja mi je bila da skrenem paznju na to da je bilo odrzano takmicenje i probudim inat u takmicarima da zele dalje i vise..  Znam da to zavisi od mnogih stvari i da je to individualna stvar, tj pojedinca.
Kao jedan od sudija, uvideo sam greske u letenju i to cu lepo izloziti u tom novom topic-u kada sve pripremim, ne po imenima ko je gde gresio, vec koje su najcesce greske koje su se pravile. Neke sam hvalio u prethodnim postovima, a nekima davao sugestije i ukazivao na propuste. To nije moj deo u ovom hobiju, sigurno ne kao sudija u toku takmicenja da to govorim...to sami treba da uocite, a rezultat je takav kakav jeste i sa sigurnoscu kazem da je tacan jer se sve lepo vidi po rezultatima u turnusima, a pogotovo u pojedinacnim ocenama za figure koje i daju konacan skor po turnusima... troje sudija je bilo, tako da niko nije mogao da favorizuje nikoga i da namesta rezultate i sl...

Ovo je hobi, i iza svega ovoga stoji zezanje i drzuenje sto je najvaznije i bilo je odlicno zezanje i druzenje i siguran sam da ce tako biti i u buduce. Zao mi je ako sam shvacen drugacije, samo ne zelim da se u prvi plan izdvajaju negativne stvari, a da se pozitivne stvari zaobilaze. Dobro cemo razmisliti o sledecoj godini i u saglasnosti sa vama naci adekvatan program/e.

 (pijemo)

« Last Edit: October 08, 2013, 05:14:56 PM by SABURO »
Nikola | rcfly.in.rs


Offline marko

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 950
Re: IMAC 2013
« Reply #46 on: October 08, 2013, 09:40:29 PM »
U subotu je bio odlican provod, uz takmicenje, steta sto se tako nesto ne organizuje cesce.

S obzirom da sam motor nasteloavo tek u drugom turnusu, a otrezio se u trecem nisam lose prosao  lol

A, a pumpu za dim namestio tek posto sam rasklopio avion.U stvari ne bi jeni  popravio da nije bilo Mileta. :sljus

Saburinjos, tebra, ne bih da se pravdam, ali s o`bzirom na celokupnu situaciju dobro je sto se uopste bar nesto desava u RC modelarstvu.

Naravno da svako treba da nastoji maksimalnom ispunjenju svojih mogucnosti, ali problem nastaje kada vecinu vremena te svoje mogucnosti

trosis a napabircis neki dinar .... nazalost.

Mislim da se treba koncentrisati ne mlade nade ...

Evo Lemi video, ne znam zasto youtube sjebava aspect ratio, ako neko zna neka kaze, pa da opravim.M. (pijemo)
« Last Edit: October 10, 2013, 12:27:44 AM by SABURO »
WARNING:intentional straight and level flight prohibited!

Offline brainstorm

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 354
Re: IMAC 2013
« Reply #47 on: October 09, 2013, 10:03:56 PM »
Pozdrav svima! Jako mi je žao što ove godine nisam bio kod vas i učestvovao. Dva razloga, jako sam malo leteo, skoro uopšte ove godine, drugi razlog je tako da kažem lepši. Tu subotu smo se družili sa drugarima iz Sente, gde mislim da se priprema jedna nova jako dobra priča za modelarstvo. O tom po tom.

Ono u čemu meni recimo treba pomoć je ozbiljnije trimovanje modela. Nisam to nikada radio i imam utisak da je dosta teško ako nemaš iskustva u tome šta da gledaš i šta da zatim koriguješ. Pošto relativno retko letimo, time i ima manje vremena za eksperimentisanje i trimovanje i još manje za učenje programa.
Nikola, pričali smo o tome kad si bio kod nas za aeromiting. Mislim da bi i to bila jedna vrlo značajna stavka u pripremama u kojoj ti i iskusni drugari mogu da nam pomognu.

Sva je prilika da ćemo iduće godine imati Čenej samo za nas, nadam se da će vreme bolje poslužiti nego ove godine.

Bane