Nakon dosta letova sa dys smart 3 axis gimbalom mogu da zakljucim sledece...
Gimbal sasvim lepo radi...e sad ono sasvim lepo je- ne i perfektno
...
Prosta cinjenica je varovatno u tome da se svaki gimbal ipak razlikuje od komada do komada...pocevsi od elektronike pa do mehanike...motora itd. i tu nastaju problemi posto se pid podesavanja jaaako razlikuju od komada do komada...
Prelistavajuci net o podesavanju alexmos kontrolera, kao i isprobavajuci razna podesavanja raznih ostalih korisnika istog gimbala, ne mogu da se otmem utisku da ljudi lete svakava pid podesavanja
...prosto je neverovatno da to nekima i radi...ali koliko vidim vecini i ne radi bas onako kako bi trebalo.
Posto je gopro ipak jako lagana kamera...neka osnovna nacela podesavanja pidova po basecam manualu su jako tesko primenjljiva u praksi.Ono, kao zaljuljaj roll osu pa gledaj realtime data-jednostavno ne pije vodu...jer se gopro neda zaljuljati
...
Sasvim druga prica je to sto podesavanja koja rade kod snimanja "iz ruke" jednostavno ne rade kada se gimbal stavi na letilicu...
Recimo kod mog primerka dys gimbala roll i yaw osa rade sasvim korektno i kod raznih idiotskih pid podesavanja...doduse imao sam neko naginjanje roll ose kod jacih zaokreta-koje je reseno acc kalibracijom u 6 tacaka...
Ja imam probleme sa pitch osom???...ok, moze se i sa tim problemom sasvim lepo snimati...ali kad covek pocne da primecuje to blago ljuljanje pitch ose koje se ponekad javlja...pojava sve vise pocinje da nervira
...
Ceo vikend sam proveo pored gimbala...vec se bojim da cu zeznuti gopro od silnog vadjenja sd kartice
...malo cackas po pidovima...napravis let po dvoristu od cca 2 min...sletis ...vadis sd karticu...pa u racunar...pogledas video...cimaaaaa....pa opet...i tako x puta
...a rezultat= jedno veliko nista.
Trenutno pitch P=15 I= 0.1 D=10 POWER JE 75 ...gotovo klasika
Kod podesavanja prema basecam manualu pitc pidove sa naterao na P=18 I=0.19 D =8 power 75.
Default podesavanje je bilo recimo P=11 I=0.18 D=5 power 80...i to je ok...
Kod svih podesavanja ja jednostavno ne vidim neku razliku...a pitch i dalje ponekad cimne
...
Jedino sto nisam probao-a to je da isljucim opciju upravljanja pitch ose preko stanice..jer jedino nju imam setovanu da je mogu podesavati
preko stanice...sve ostalo je setovano na "no input"...
Firmwer je 2.3b5.
Proban je i 2.4b7 i...kao sto mnogi kazu dosta je osetljiviji za podesavanje od 2.3b5...
Recimo ceo sistem je bio podesen na stolu, probna snimanja iz ruke extra... i rekoh to je to...napravio jedan krug quadom-katastrofa...
pa sam batalio...i vratio na 2.3b5...
Eto...