Ovako,ja koristim CC3D i OpenPilot,tj njihov GCS. Flipovi i Roll-ovi nisu nikakav problem ako ih radiš u Rattitude modu. Tamo u podešavanjima za Bank ili položaj prekidača na kojem ti se nalazi Rattitud,upišeš vrijednosti od oko 80-120 deg/sec po pitch i roll za Attitude,a staviš 600-700 za RATE i ispod MAX limit isto ili više od RATE. I onda sam Rattitude radi tako da se do80% otklona palice (po defoultu,može se promjeniti u EXPERT tab-u),ponaša kao Attitude,i tu ti je brzina onih 80-120 deg/sec,pa možeš fino da letiš,a kad hoćeš flip ili roll,pukneš palicu do kraja,i on poslije 80% palice ulazi u RATE mode. I tada radi po brzini 600-700 deg/sec,i uradi flip ili Roll jako brzo. A čim pustiš palicu,vraća se ispod 80%,tj ulazi u Attitude mode i sam se stabiliše,tj,sam se ispravlja. Znači flipovi i roll-ovi jako brzi. Ali malo neprirodni,jer se nastoji previše izravnati,a na snimku ne izgleda dovoljno tečno. Drugi način toga istog je da ih radiš u RATE modu,ako letiš u RATE modu,ali onda moraš RATE-ove podešene na preko 500. Mana toga je što je jako divlji onda za normalan let,pa moraš koristiti velik EXPO na stanici ili u podešavanjima na GCS. Ja lično EXPO ne volim,jer mi je ta nelinearnost komande jako neprirodna. I treći način je da letiš u ACRO + mode. E,tu onda RATE vrijednosti staviš na oko 150,i minimalan EXPO. Tj,može čak i bez njega. E,sad,u normalnom letu,on je upravljiv,nije divlji,a kad pomjeriš palicu na max,softver prestaje da sluša AACC i GYRO,i daje koliko mogu komponente. (postoji ACRO + faktor koji definiše koliko procenata zahtjeva ploče će ignorisati. Ako je 100%,ne sluša ploču baš nikako,i daje maximume motora) Ja uglavnom letim tako,s tim da mi je taj ACRO+ faktor oko 65