Evo da nastavimo ovaj topik...
Čitali ste da je Adam kupio Explorer II elektro jedrilicu za open F5J klasu.
I moja malenkost se ponovila sa Storkom 3...
U topiku o Exploreru ima i mali "izveštaj" sa prvog letenja na Bikovu u 2015.
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,13586.0.htmlPošto je to topik o Adamovom modelu, a ovde se piše o F5J, mislim da bi bilo dobro da F5J temu vratimo na ovaj post.
Shodno tome, evo noviteta...
Znači, videli ste da smo pre neki dan bili da probamo jedrilice.
Iskreno, ne znam koje lepše lete, male F5J-400 ili velike sprave.
Adam je napisao da se u Szegedinu 11 i 12 aprila održava prvo takmičenje.
U subotu 11. aprila je jedna od "rundi" Eurotour kupa.
http://www.contest-eurotour.com/To je takmičenje samo za "veliku" F5J kategoriju.
Adam nešto nije bio zainteresovan za takmičenje, dok sam ja želeo da idem.
Pošto je Eurotour zvanično FAI takmičenje, potrebna je takmičarska licenca VSS.
Zvao sam Adam da pitam da li je Subotički klub član VSS i dobio sam potvrdan odgovor.
Ovo je veoma značajno, jer mnogi klubovi ne plaćaju članarinu Savezu, pa samim tim članovi klubova ne mogu da dobiju potrebne licence.
Pre mnogo godina, dok je bilo takmičenja u F3J kategoriji, takmičio sam se za Subotički klub.
Eto, priča se ponavlja...
Ovo pišem iz razloga da ako ima još zainteresovanih mogu da se učlane. Članarina je 2000,00 dinara, što je priznaćete više nego povoljno...
Takmičarska licenca u VSS košta, čini mi se isto toliko - 2000,00 din.
Kad je Adam video da ja hoću da se takmičim, predomislio se, tako da nas dvojica odosmo na Eurotour...
Što se tiče ovog šampionata, ako se dobro sećam, kotizacija je 40,00 Eura za svako takmičenje.
Mislim da ima datum do kada treba da se prijavite, ali to će nam Adam bolje reći...
Ono što sam danas saznao iz razgovora sa njim je da su za sada prijavljena dva prvaka Evrope i još mnogo odličnih pilota.
Jedan od te dvojice je modelar koji mu je prodao Explorer!!!
U nedelju, 12. aprila, biće održano otvoreto prvenstvo Madjarske u F5J-400 kategoriji.
Da li i ovde ima kotizacije i kolika je, bolje da napiše Adam. Ja ne znam to trenutno...
Ako Bog da zdravlja i sreće, eto nas i na toj manifestaciji.
Predpostavljam da će nam se tu pridružiti Viktor i Lori, a ko zna, možda još neko...
Zato ovo i pišem, jer ima dovoljno vremena da se "srede" takmičarske licence i da počne sa izlascima tj. letenjem.
Odlazak na Eurotour je interesantan i za ljubitelje letenja jedrilica bez takmičarskih ambicija.
Uživo možete videti kako ozbiljni modelari "flajaju" F5J "sprave", potom, tu su uglavnom vrhunski modeli, tako da se na jednom mestu može "snimiti" i naučiti mnogo toga interesantnog.
Što se tiče nas, sad u nedelju 8. marta, planiramo ponovo da izadjemo na Bikovo i da letimo jedrilice.
Nadam se da će nas vreme poslužiti...
Ne moram spomenuti da poziv opet važi za sve...