aerdrom na Čeneju ostao zapusten jer niko ne moze da se prihvati obeveze sredjivanje istog zbog manjka vremena.
Pedja, ovo što si napisao nema veze sa životom.
Imate Kirša tamo i čovek je svaki put sa malim traktorčetom pokosio, kad god mu se kazalo. Jedino što to košenje košta, a izgleda da niko nije spreman da se "oprosti" od 20 evrića koliko košta Kiršova usluga.
Ima vas toliko u Novom Sadu i okolini, da ako bi svako barem jednom godišnje platio, imali bi cele sezone besprekorno uredjenu pistu.
Ova tema je već toliko puta "obradjivana" da...
Ono što ja ne mogu da shvatim je da se ljudi bave hobijem, i ne mogu da udese sebi da uživaju u potpunosti.
Na Čeneju su modelari sve "dobili na tacni" i da ne mogu da naprave jedan mali, čuj mali, minimalan korak, da se dogovore...
Stvar je u par telefonskih razgovora. Trud i angažovanje je toliko minimalno, da nije vredno pomena.
Naravno, svima je jasno o čemu se radi...
Svako ko ide na Čenej prolazi pored Kiršovog salaša i dovoljno je da svrati i da da pare. Čovek će vam redovno kositi, a vi ćete imati divan prostor za letenje.
Gabor treba da kaže ono što je meni rekao, a to je, da u Bačkom Jarku nećete leteti nikada, jer je sve novo i ako kapne malo goriva na pistu, vlasnici će dobiti fras...
Ne daj bože turbinom da spališ travnjak ili tako nešto...
Od te priče nema ništa...
Nego, problem je što niko neće bar malo angažuje, svi se nadaju da će neko drugi da završi i odradi vaše poslove.
Nade su ulagane u Bački Jarak, kao tamo će se modelari "uvaliti" i ići na letnje...
Neko je sve napravo, održava, a modelari će da to koriste...
Malo je grubo rečeno, ali to je suština...
Mora da se shvati, ljudi nema "grebanja", mora da se radi i da se plaća.
Tako je to u životu, tako je i hobiju.
I na kraju, ovo je i dalje pisano iz najbolje namere. Meni odavde iz Sente, ni iz džepa ni u džep kako će izgledati modelarska pista na Čeneju. Niti imam modele za nju, niti bi išao tamo...
Jednostavno, ne mogu da shvatim da su ljudi toliko, ne znam ni pravu reč, lenji, neinventivni, ne zainteresovani, da ne mogu ni najjednostavnije stvari da reše.
Neverovatno...