Author Topic: Pomoc!  (Read 15662 times)

Offline Aleksandar CG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Pomoc!
« on: February 13, 2015, 09:46:10 PM »
Moze li neko da mi objasni korak po korak ,kako instalirati i pokrenuti usb 2.0 dongle almighty simulator.Stanica je turnigy9x fabricki softver. Znaci sta ide prvo usb ili diskovi ili zajedno,koji polozaj prekidaca na usb,treba li da svetli neprekidno ili treperi.Sta treba i kako podesiti u stanici(izabrao sam poseban kanal,postavio acro i ppm i odspojion modul) povezuje se sa pc kablom sa banana dzekovima u ulaz za mikrofon.Programiranje stanice ne znam kako treba uraditi. Nesto sam pokusavao,instalirao sam phoenix sa prvog diska. Nekad mi pokazuje da nije prikopcan usb,nekad da nije spojen transmiter.Opet kad uspijem da pokrenem  onaj pocetni model ne reaguje na komande stanice. Pokusam kalibraciju ali ne reaguje ni na jednu palicu u poljima nema nikakvog pomjeranja.Postavio-sis.your cont.-edit prof.-simple-aile.controller-ch1,ele.con-ch2,engine i collective pitch-ch3.Posto sam totalni pocetnik u ovome ako neko ima volje neka pokusa objasniti. U ovom sportu izgleda nista ne ide jednostavno,sve mora komplikovano. Hvala.



Offline LazarStan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 412
    • Dreamer Beats
Re: Pomoc!
« Reply #1 on: February 13, 2015, 09:59:35 PM »
Je l' upaljena stanica,ja se tako zeznuo na pocetku sa mojom kineskom igrackom?
They got money for wars but can't feed the poor

-2Pac

http://www.dreamerbeats.com/

Offline Aleksandar CG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Pomoc!
« Reply #2 on: February 13, 2015, 10:45:04 PM »
Ne,upali se kad ustekam kabal. Nesto sam pokusavao i u aerofly pro. Cini mi se da uopste ne prepoznaje stanicu.U controls meniju ima opciju transmitter usb interfece ali kad probam kalibraciju pokazuje da nije detektovao signal stanice.

Offline ivanmagd

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 812
Re: Pomoc!
« Reply #3 on: February 13, 2015, 10:55:26 PM »
Moras da izvuces modul iz stanice.... pazi samo da ne pokidas koksijalni kabal koji ostaje spojen na modul stalno i nemoguce ga je otkaciti.
Modul izvuci i nekako ga fiksiraj da ne visi na kablu.

Pozz

Offline ivanmagd

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 812
Re: Pomoc!
« Reply #4 on: February 13, 2015, 11:03:00 PM »
Imas na netu uputstvo kako i sta da uradis sa stanicom da ne moras da vadis modul kad je koristis za simulator, potrebno ti je osnovno znanje elektronike t.j. da si bar malo vican rasturanju-lemljenju-sklapanju.



Pre bilo kakve operacije dobro se informisi na netu

Ako ti ne smeta vadjenje modula nista ne menjaj...

Offline Aleksandar CG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Pomoc!
« Reply #5 on: February 13, 2015, 11:06:57 PM »
Modul sam izvukao,i zalijepio krep trakom za stanicu tako da ne smeta mnogo.

Offline sloba_b

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 373
Re: Pomoc!
« Reply #6 on: February 14, 2015, 12:41:43 AM »
sve mi je jasno, cedjenje suve drenovine, sve sam prosao. Ako koristis donge jedna prica a ko ne koristis druga. U potpunosti se slazem sto se tice komplikacija jbg.
Imas u podforumu prvi topik -uputstvo http://www.rcfly4um.org/index.php/board,14.0.html
iscitaj malo, pogledaj dobro.
Moj ti je savet da za pocetak instaliras FMS simulator malo da dobijes pozitivne energije i raspolozenja. Ja sam tako, malo je jednostavnije nego posle neki bolji. Savet br 2, ako postavljas pitanje na forumu formulisi ga preciznije, koji simulator, sta kako, gde...?
 
Ako krenes putem prvog saveta, pogledaj ovaj topik koji sam stavio na linku...ako zapne pitaj opet
poz

Offline Aleksandar CG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Pomoc!
« Reply #7 on: February 14, 2015, 01:44:37 AM »
Procitao sam post koji si pomenuo i iskreno ucinilo mi se suvise komplikovano iako je covjek objasnio u detalje.Skini jedan program skini drugi,podesi u kompjuteru ovo podesi ono,a bre druze da sam it strucnjak puno je. Rekoh,narucim kod kineza ovaj USB 2.0 Dongle Almighty Flight Simulator instaliram sa cd neki od tih 12,prikopcam stanicu i vozi Misko ili hoces trt.Uglavnom Phoenix i Aerofly koje sam instalirao prepoznaju usb dongl ali ne detektuju stanicu. Ili nevalja kabal ili stanica nije podesena kako treba.Modul sam odspojio,stanica se upali kad ukljucim kabal u nju ali u simulatoru,nista,

Offline sloba_b

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 373
Re: Pomoc!
« Reply #8 on: February 14, 2015, 01:45:14 PM »
I ja sam tako mislio pa recimo moj dongle uopste ne radi. Takva je sudbina. Ja simulator pokrecem preko posebnog louncher-a, jer su programi piratski (ti koji nisu posebno placeni). Kinezi prodaju dongle a ne softver. Tako da ako nadjes taj louncher  mozda ces moci da osposobis sistem. Ja dugo nisam mogao i leto sam taj FMS simulator koji se jednostavno aktivira.  Sve zavisi od tipa simulatora.

Offline igorpl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 391
  • Joj što volem što sam PRIMITIVAN
Re: Pomoc!
« Reply #9 on: February 14, 2015, 04:57:12 PM »
A joj kakvo cimanje samo da bi se igrao simulator.
Spektrumu samo ubodeš kabal i to je to.
Sada tek vidim kako se nisam zeznuo što sam sam u startu pljunuo keš za dx8


Joj što volem što sam PRIMITIVAN

Offline sloba_b

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 373
Re: Pomoc!
« Reply #10 on: February 14, 2015, 06:02:44 PM »
kakve veze ima stanica sa simulatorom? ta dva su odvojeni proizvodi dve firme, ispravi me ako gresim

Offline igorpl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 391
  • Joj što volem što sam PRIMITIVAN
Re: Pomoc!
« Reply #11 on: February 14, 2015, 07:43:31 PM »
Pa očigledno ima veze jer moraš da bi pokrenuo simulator da lemiš, skidaš module, otvaraš stanicu....
Koliko sam ja ovde skontao. Dok kod spektruma samo ubodeš kabal...
Joj što volem što sam PRIMITIVAN

Offline Aleksandar CG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Pomoc!
« Reply #12 on: February 14, 2015, 09:30:52 PM »
Hoces da skines neki program,nece da moze.Prvo program za download pa ga krekuj pa ga otpakuj pa ga zapakuj pa ga ovamo pa onamo,sve mora da bude komplikovano.Sve dobre i prave stvari su jednostavne i u tome je ljepota i prava vrijednost istih.Jednostavno -fukcionalno-dugotrajno.Ako freba da budem programer injzinjer,doktor fizike,auto mehanicar,strucnjak za optiku  i elektroniku da bih pokrenuo jedan simulator onda ga (___).Sto se tice kineza....img]http://www.dodaj.rs/f/3j/AN/2UVRJrEx/jedina-kineska-stvar.jpg[/img]

Offline Aleksandar CG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Pomoc!
« Reply #13 on: February 14, 2015, 09:42:48 PM »

Offline sloba_b

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 373
Re: Pomoc!
« Reply #14 on: February 14, 2015, 09:43:28 PM »
http://shop.malaivanca.com/kupi/usb-phoenix-r-c-pro-simulator-v5-0-402869
evo vrlo jednostavno i bez muke do simulatora. pozdrav