dali sam negde pogresio u vezi strane ecalc moze li motor da se pregreje?
Setap je dobar.
Sve vrednosti su realne iz kalkulatora i ne može nikako biti da je izbor delova problem.Ako je snaga od
146W za huverovanje tačna, ja ne sumljam, onda to možemo da podelimo sa naponom od 11V i dobijemo potrošnju struje od
13.2A To podelimo sa brojem motora pa je 13,2A/4=
3.3A po motoru. Dakle vidi se da ni motor ni ESC ne može da se pregreje, pa ni da se greje.
Ako podelimo ukupni energetski kapacitet LiPo 5Ah*11V=
55Wh sa
146W, dobijemo da treba da huverije 55/146=0.37 sati, odnosno puta 60 minuta i dobijemo
22.6 minuta. Ovo je teoretski ako bi se ispraznio skroz. Praktički dakle trabalo bi da normalno leti barem
15 minuta sa zadatom težinom.
Mislim da je problem u fabričkom kapacitetu LiPo ili u najboljem slučaju punjač ne napuni skroz. Navedeni punjač nije namenjen za ovoliki LiPo, jer puni samo sa 0,8A a treba da puni više od 6 sati. Ovoliki LiPo sa mnogo jačim punjačem od recimo 5A sa 3S može da se napuni i za 60 minuta.
Kada napuni i stane punjač, izmeri da li je napon na ćelijama 4,2V ili jako blizu. Ako nema ovaj napon, onda nije napunjen skroz.
Nemoj da jako isprazniš LiPo i sleti odmah kada osetiš da slabi.
Svakako kupi bolji punjač i barem još jedan brediraniji LiPo da vidiš na čemu si sa ovim jeftinim.
Recimo, ako uporediš tvoj sa ovim istog kapaciteta relativno dobrim i poznatim brendom, vidi se da je teži od tvog za oko 1,11 puta. To je dokaz da tvoj nije više od 4500mAh ili možda i manje ako se doda slabiji kvalitet elektrolita i sl.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17253__Turnigy_nano_tech_5000mah_3S_35_70C_Lipo_Pack.html